facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

29.000 βόμβες σβήνουν τη Γάζα από τον χάρτη: Η καταστροφή σε αριθμούς και φωτογραφίες

Όταν η Χαμάς εισέβαλε στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ σε μία πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση, κατά την οποία σκότωσε 1.200 ανθρώπους, άρπαξε πάνω από 200 και προέβη σε πάσης φύσεως φρικαλεότητες σε ζωντανούς και νεκρούς, ήξερε βεβαίως ότι θα ακολουθήσει μία σκληρή απάντηση από το Ισραήλ. 

Κανείς δεν ξεχνά πώς και γιατί ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς στη Γάζα. 

Κανείς δεν μπορεί να ανεχθεί δίπλα του τον διαρκή τρόμο.

Η Χαμάς εισβάλει σε ισραηλινό έδαφος και αρχίζει τη σφαγή – REUTERS/Mohammed Fayq Abu Mostafa

Ωστόσο οι ανηλεείς βομβαρδισμοί και η χερσαία επέμβαση, που συνεχίζονται με τον θεμιτό στόχο να εξαλειφθεί από προσώπου γης η τρομοκρατική οργάνωση, δεν περιορίζονται σε πλήγματα στους τρομοκράτες. Χιλιάδες οι άμαχοι νεκροί, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες παιδιά. Χιλιάδες τα σπίτια, κτίρια και δημόσιες υποδομές που έγιναν συντρίμμια.

REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Ισραηλινός στρατιώτης στη Γάζα/ Israel Defense Forces/Handout via REUTERS

Η ανείπωτη τραγωδία έχει εντείνει τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για κατάπαυση πυρός και έχει οξύνει την κριτική έναντι του Ισραήλ ακόμη και από στενούς συμμάχους της χώρας, όπως οι ΗΠΑ. Η Δύση συνολικά υπογραμμίζει πως δεν μπορεί η εξάλειψη της Χαμάς να σημαίνει συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων.

Μετά τον βομβαρδισμό- REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας του θύλακα (που ελέγχεται από τη Χαμάς) – τα μόνα επίσημα, τα οποία αποδέχεται και ο ΟΗΕ – περισσότεροι από 21.320 άνθρωποι έχουν πέσει νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, ενώ επιπλέον 55.603 έχουν τραυματιστεί. Πολλοί εξ αυτών έχουν ακρωτηριαστεί.

Παιδιά σε κατεστραμμένο σπίτι στη Γάζα – REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Τουλάχιστον 312 υγειονομικοί έχουν σκοτωθεί, 104 ασθενοφόρα έχουν καταστραφεί, ενώ 23 νοσοκομεία και 142 κέντρα υγείας είναι εκτός λειτουργίας λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών. Μόλις 8 νοσοκομεία δέχονται πια ασθενείς.

Παλαιστίνιοι θρηνούν δίπλα στις σορούς των δικών τους ανθρώπων σε προαύλιο νοσοκομείου- REUTERS/Shadi Tabatibi

Σύμφωνα με στοιχεία της WSJ έως και τα μέσα Δεκεμβρίου το Ισραήλ είχε ρίξει 29.000 βόμβες και οβίδες στη Λωρίδα της Γάζας. Σχεδόν 70% από τα 439.00 σπίτια της Γάζας και περίπου το 50% των κτιρίων έχουν υποστεί μερική ή ολική καταστροφή.

(REUTERS/Mohammed Fayq Abu Mostafa)

Οι βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει βυζαντινές εκκλησίες, ιστορικά τζαμιά, εργοστάσια, σχολεία, θέατρα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία. Η υδροδότηση, τα δίκτυα ρεύματος, οι τηλεπικοινωνίες έχουν επίσης υποστεί ισχυρότατο πλήγμα. Εσπεριδοειδή, ελαιώνες και θερμοκήπια έχουν εξαφανιστεί. Η Γάζα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια.

REUTERS/Mohammed Al-Masri

 naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news