facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Σφίγγουν τα λουριά στους Services- Πρόστιμα μέχρι 500.000 ευρώ και… διαπόμπευση για τους παραβάτες

Μια νέα σελίδα στις σχέσεις δανειοληπτών με τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων, αλλά και τα funds, επιχειρεί να γράψει το υπουργείο Οικονομικών. Με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή τίθενται αυστηροί όροι στον τρόπο λειτουργίας τους στην αγορά, ενώ για όσους δεν συμμορφώνονται θα ακολουθούν βαριά πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν έως τις 500.000 ευρώ ή και σε ανάκληση άδειας λειτουργίας.

Οι αγοραστές κι οι διαχειριστές πιστώσεων, εφεξής θα υποχρεούνται να διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα προσωποποιημένης πληροφόρησης των δανειοληπτών, καθώς μέχρι τώρα η διαδικασία ήταν ένας Γολγοθάς.

Το σύστημα προσωποποιημένης πληροφόρησης θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου του 2024, ενώ συνολικά οι κανόνες λειτουργίας των services γίνονται πλέον πολύ πιο αυστηροί.

Μια από τις σημαντικότερες ρυθμίσεις του νέου θεσμικού πλαισίου αφορά στον εξωδικαστικό μηχανισμό αναδιάρθρωσης χρέους. Ο βραχνάς των κόκκινων δανείων, πάντως, εξακολουθεί να ταλαιπωρεί χιλιάδες οφειλέτες ανά την Ελλάδα.

Με το νέο νομοσχέδιο οι Αρχές θα μπορούν να δημοσιοποιούν τα ονόματα των παραβατών όπως και τη φύση της παράβασής τους.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news