facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Μετανάστες στη Γαύδο: Βρέθηκαν οι διακινητές – Τρεις συλλήψεις

Στη σύλληψη τριών ατόμων ως τους διακινητές των μεταναστών που εντοπίστηκαν προχθές το απόγευμα να πλέουν σε λέμβο ανοιχτά της Γαύδου προχώρησαν οι λιμενικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του creapost πρόκειται για τρεις άντρες ηλικίας 29, 30 και 22 ετών οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι όλα συνέβησαν προχθές το απόγευμα όταν μια λέμβος έστειλε σήμα SOS καθώς είχε υποστεί μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα περιπολικό σκάφος του λιμενικού να σπεύσει στο σημείο.

Οι αρχές διαπίστωσαν πως στο σκάφος επέβαιναν 33 μετανάστες, οι περισσότεροι Αιγύπτιοι, που τους μετέφεραν με ασφάλεια στη Χώρα των Σφακίων.

Έπειτα με λεωφορείο οδηγήθηκαν στα Χανιά όπου και φιλοξενούνται προσωρινά στις κατασκηνώσεις Καλαθά.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι η λέμβος είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Λιβύης, ενώ έκαστος από τους επιβαίνοντες είχε καταβάλει το χρηματικό πόσο των τεσσάρων χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ στους φερόμενους διακινητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Την ίδια ώρα η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Χανίων, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Προβληματισμός στις αρχές

Έντονος είναι  ο προβληματισμός στις τοπικές αρχές της Γαύδου αλλά και των Χανίων εξαιτίας των μεταναστών που εντοπίζονται στην περιοχή.

Δεν είναι τυχαίο πως τις τελευταίες 40 ημέρες έχουν εντοπιστεί πέντε «καραβάνια» με μετανάστες στο ακρητικό νησί.

Με προηγούμενες δηλώσεις της, η δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη εξέφρασε την άμεση επέμβαση του λιμενικού ζητώντας συχνές περιπολίες αλλά και ένα περιπολικό σκάφος στο νησί.

cretapost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news