facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

«Η σοσιαλδημοκρατία έχει πεθάνει!» -Όταν ο Δουδωνής έβριζε… το ΠαΣοΚ

Η λαϊκή ρήση “μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλο λόγο μη λες” είναι ευρέως γνωστή στην Ελλάδα. Εντούτοις, στην Οξφόρδη που γαλουχήθηκε ο Παναγιώτης ο Δουδωνής, ο βουλευτής επικρατείας του ΠαΣοΚ και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, φαίνεται ότι δεν έφτασε ακόμα το εν λόγω απόφθεγμα (quote αγγλιστί).

Διότι εάν είχε φτάσει εδώ και χρόνια, ο εξαιρετικά καταρτισμένος νομικός θα το είχε αφομοιώσει και έτσι θα ήταν πιο… προσεκτικός στο δημόσιο λόγο του.

“Μα γιατί το λέτε αυτό” θα ρωτήσουν ευλόγως οι αναγνώστες. Άλλωστε ο κ. Δουδωνής είναι, αντικειμενικά, είναι ένα από τα πιο αξιόλογα στελέχη του ΠαΣοΚ, με -κατά κύριο λόγο- σοβαρές και πολιτικές τοποθετήσεις ενώ πέραν πάσης αμφισβήτησης το βιογραφικό του είναι πραγματικά άριστο.

Το πρόβλημα όμως με τον Παναγιώτη Δουδωνή είναι αλλού. Μπορεί τώρα να μάχεται στη βουλή και στα κανάλια για το ΠαΣοΚ, να τρώει αγκαλιά βρώμικο με τον κ. Ανδρουλάκη (κανένα σχόλιο),  ωστόσο πριν λίγα χρόνια ο κ. Δουδωνής έβριζε αγρίως την σοσιαλδημοκρατία και ειρωνευόταν τις όποιες προσπάθειες για restart στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

“Όλη αυτή η αίσθηση ότι θα αναβιώσει η σοσιαλδημοκρατία είναι δε και ανιστόρητη” έλεγε σε τηλεοπτικό παράθυρο προ λίγων ετών ο Παναγιώτης Δουδωνής, με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη (πρώην εξ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά) που καθόταν απέναντί του να τον κοιτάει με χαμόγελο και κατανόηση.

“Πώς είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας να πιστεύει ότι η σοσιαλδημοκρατία θα αναγεννηθεί, όχι θα συνεχίσει να υπάρχει γιατί έχει πεθάνει, μέσω αυτού στην Ελλάδα; Δεν έχει καμία βάση. Είναι ένας αταβισμός που τον συναντάμε μόνο εδώ και στον Κόρμπιν που δεν είναι σοσιαλδημοκράτης, είναι κάτι αλλόκοτο” πρόσθετε με πάθος ο κ. Δουδωνής.

Το οπτικοακουστικό υλικό έφερε στη δημοσιότητα η “ομάδα Αλήθειας”, η οποία ανήκει στην Νέα Δημοκρατία (ΝΔ). Όπως και να έχει, πάντως, τα ντοκουμέντα είναι αδιάψευστα.

Πώς το λένε οι σύντροφοι το σύνθημα; “Μόνο ΠαΣοΚ!”. Στην περίπτωση Δουδωνή, μετατρέπεται σε “μόνο αλλά όχι από πάντα ΠαΣοΚ”.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news