facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Δήμος Φυλής: Πρόγραμμα – μαμούθ με αντιπλημμυρικά έργα σε όλη την περιοχή από την Τεχνική Υπηρεσία

Σε μια τεράστια προσπάθεια να δρομολογήσει αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν τον Δήμο Φυλής από επικίνδυνα φαινόμενα, έχει αποδυθεί ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Με ορόσημο την πυρκαγιά του Αυγούστου και τα πλημμυρικά φαινόμενα που ακολούθησαν, ξεκίνησαν σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία και τον αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα έναν αγώνα δρόμου για την εκπόνηση μελετών που θα αφορούν στο σύνολο των επικίνδυνων περιοχών.

Στο πλαίσιο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο εκπονήθηκαν μια σειρά από μελέτες, κυριολεκτικά σε χρόνο – ρεκόρ, με τις οποίες, υπό μάλης, ο κ. Παππούς θα μεταβεί στα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση έργων που θα λύσουν άπαξ το πρόβλημα της περιοχής.

Ποιες είναι αυτές οι μελέτες όμως;
 
Αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων Δήμου Φυλής από τις πυρκαγιές της 22ας Αυγούστου 2023.

Πρόκειται για έργο βαρύνουσας σημασίας, με το δεδομένο ότι τα υφιστάμενα έργα υδροσυλλογής από τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, δεν επαρκούν. Οι αγωγοί του έργου έχουν συνολικό μήκος 1.426 μέτρα αποχέτευσης ομβρίων και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2.852.000,00€.

Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων οδού Μ. Αλεξάνδρου και καθέτων στην Π.Ε. Ζωφριάς.

Πρόκειται επίσης, για έργο βαρύνουσας σημασίας, προϋπολογισμού 5.170.800,00€, για την περιοχή της Ζωφριάς, στο πλαίσιο του οποίου θα κατασκευαστούν αγωγοί αποχέτευσης ομβρίων σε όλο το μήκος της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου. Να σημειωθεί, ότι ο γενικός σχεδιασμός της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχές έχει στηριχθεί σε προμελέτη που εκπονήθηκε για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ το 1983. Στη βάση αυτή σχεδιάστηκαν όλα τα αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή.

Αντιπλημμυρική προστασία δικτύου αποχέτευσης όμβριων Π.Ε. Πανοράματος.

Πρόκειται για έργο που αφορά το Πανόραμα Άνω Λιοσίων, με αγωγούς μήκους 6.756 μέτρων και προϋπολογισμό 7.688.000,00€. Το Πανόραμα διασχίζει το ρέμα Κατερινέζα, χωρίζοντας τον οικισμό σε ανατολικό και δυτικό τμήμα. Το σύνολο της λεκάνης απορροής του ανατολικού τμήματος θα οδηγηθεί, μέσω του προβλεπόμενου δικτύου ομβρίων, στο ρέμα Κατερινέζας, ενώ στο δυτικό τμήμα θα οδηγηθεί και στο ρέμα Γιαννούλας. Επιπλέον, ελήφθησαν υπόψιν και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που κατασκευάστηκαν λόγω της περιφερειακής Αιγάλεω.

Εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας- σύνδεση αγωγών ομβρίων υδάτων με αποδέκτη στη Δ.Ε. Ζεφυρίου Δήμου Φυλής.

Το έργο αφορά στην εκπόνηση υδραυλικής μελέτης του εσωτερικού δικτύου ομβρίων υδάτων στο Ζεφύρι, προϋπολογισμού 24.800.000,00€, το οποίο με την ολοκλήρωσή του, θα καλύπτει, συνολικά με το ήδη υπάρχον, περίπου 25 χιλιόμετρα δρόμων.

Διάταξη μερικής εκτροπής και ταμιευτήρας ανάσχεσης πλημμυρικής παροχής ρέματος Κατερινέζας Δήμου Φυλής.

Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αφορούν την περιοχή των Άνω Λιοσίων, προϋπολογισμού 6.200.000,00€ και είναι σε ευθεία συνάρτηση με την αντιμετώπιση του αυξημένου πλημμυρικού κινδύνου λόγω της πυρκαγιάς του Αυγούστου, που κατέκαψε το σύνολο σχεδόν της λεκάνης απορροής του ρέματος Κατερινέζα. Ως αποτέλεσμα, το νερό καταλήγει από το Πανόραμα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, δημιουργώντας σε ενδεχόμενη ισχυρή βροχόπτωση επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα. Με βάση τη μελέτη, στο σημείο εκείνο θα δημιουργηθεί υπόγειο δίκτυο ομβρίων και, μέσω των συλλεκτήρων των οδών Πηνειού και Αιγαίου Πελάγους, θα καταλήγει στον αγωγό Ευπυρίδων (στην Αττική οδό).

doxthi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news