facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Daniel: Πανευρωπαϊκό ρεκόρ μηνιαίας βροχόπτωσης στη Μακρινίτσα Πηλίου - 1.235 τόνοι βροχής ανά στρέμμα

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης των τεράστιων καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel». Δεκαπέντε μέρες πέρασαν από το ξέσπασμα της θεομηνίας και χιλιάδες κάτοικοι της Θεσσαλίας δεν έχουν πρόσβαση ακόμη στα βασικά αγαθά, μετρώντας τις «πληγές» τους.

Το μεγάλο πλήγμα είναι η βίαιη διακοπή της τουριστικής περιόδου στο Πήλιο. Σε ό, τι αφορά όμως τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, τα προβλήματα είναι πολλά στα οδικά δίκτυα με κομμένους δρόμους, με κατεστραμμένες γέφυρες.

Σε ότι αφορά το νερό, δεν υπάρχει νεότερο ούτε για τον Βόλο, ούτε για περιοχές στο νότιο Πήλιο που έχουν μείνει για δύο εβδομάδες χωρίς πόσιμο νερό.

Πανευρωπαϊκό ρεκόρ μηνιαίας βροχόπτωσης στη Μακρινίτσα Πηλίου - 1.235 χιλιοστά βροχής

Μετά από αρκετές ημέρες, έχει αποκατασταθεί πλέον η μετάδοση των μετρήσεων σχεδόν όλων των μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕΑΑ στη Θεσσαλία, δίνοντας  τη δυνατότητα να έχουμε μια πληρέστερη αποτύπωση της κακοκαιρίας DANIEL (04-08/09/2023).

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον μετεωρολογικό σταθμό της Μακρινίτσας Πηλίου, ο οποίος μέχρι τις 20/09/2023 έχει καταγράψει αθροιστικό ύψος βροχόπτωσης 1.235 χιλιοστά, τιμή που αποτελεί ήδη το μεγαλύτερο μηνιαίο ύψος βροχόπτωσης που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Ασκύφου Χανίων από το Φεβρουάριο του 2019, όταν είχε καταγράψει μηνιαίο ύψος βροχόπτωσης 1225 χιλιοστά.

Επιπροσθέτως, στην κακοκαιρία Daniel καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχόπτωσης του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕΑΑ που κατείχε από το 2009 η Μακρινίτσα, σε 4 μετεωρολογικούς σταθμούς, ένας εκ των οποίων είναι και πάλι αυτός της Μακρινίτσας.

Στα σχήματα που ακολουθούν παρουσιάζονται τα 5 μεγαλύτερα μηνιαία ύψη βροχόπτωσης και τα 5 μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχόπτωσης των τελευταίων 15 ετών, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕΑΑ.

kairos-PILIO

KAIROS-PILIO-DANIEL <

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news