facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Φωτιά στη Βοιωτία: Μεγάλη αναζωπύρωση στα Βάγια – Καίγεται το μοναστήρι του Οσίου Λουκά

Νέα μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε στα Βάγια Βοιωτίας, όπου χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν δύο κτηνοτρόφοι, πατέρας και γιος. Καίγεται ωστόσο η ιστορική μονή του Οσίου Λουκά στο Στείριο.

Η φωτιά, που καίει από χθες (22.08.2023) στην Υλίκη, έφτασε ταχύτατα σε κτηνοτροφική μονάδα όπου βρισκόταν ο άνδρας και ο 16χρονος γιος του, προσπαθώντας να σώσουν τα ζώα τους. Οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά τις φωνές της μητέρας και συζύγου και τους έσωσαν στο «παρά πέντε» καθώς ο αποπνικτικός καπνός είχε φτάσει στο μαντρί.

«Τρόμαξα πολύ, είναι ό,τι χειρότερο έχω ζήσει. Δε μπορούσα να αφήσω τον πατέρα μου. Του είπα “πάμε να φύγουμε και ό,τι γίνει”, μέσα στον πανικό μας», δήλωσε ο 16χρονος. Στην περιοχή έσπευσαν εναέρια μέσα, ώστε η φωτιά να μην φτάσει στο ναό του Αγίου Δημητρίου.

Φωτιά καίει και στο Δίστομο Βοιωτίας, στην περιοχή Στείριο. Πρόκειται για αγροτοδασική έκταση, όπου επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 1 τμήμα πεζοπόρο, καθώς και τρία αεροσκάφη.

Οι φλόγες πάντως έχουν κυκλώσει την ιστορική μονή του Οσίου Λουκά στη Βοιωτία. Η πυρκαγιά στο πέρασμά της έχει κάψει ολοσχερώς τον περίβολο του ιστορικού μοναστηριού. Οι πρώτες φλόγες έφτασαν στο εσωτερικό της Μονής και καίνε ένα από τα παλαιότερα κτίρια.

Ευτυχώς, έγκαιρα το μοναστήρι εκκενώθηκε από επισκέπτες και μοναχούς.

Τη δική του μάχη δίνει ο Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος Γεώργιος που παλεύει με τις φλόγες κλαίγοντας.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news