facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Φωτιά στη Μαγνησία: Εκκενώνονται Βελεστίνο, Σέσκλο και ΒΙΠΕ – Κλειστή η εθνική οδός, τραυματίστηκε πυροσβέστης

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στη Μαγνησία, με τις αρχές να εκκενώνουν τα χωριά Βελεστίνο και Σέσκλο, γιατί οι ισχυροί άνεμοι οδηγούν την πυρκαγιά προς τα ανατολικά και κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές,

Στο Σέσκλο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες δημιουργούν ζώνες ανάσχεσης της φωτιάς, όμως το magnesianews.gr αναφέρει πως οι φλόγες στο Σέσκλο αλλά και στη Βιομηχανική περιοχή Βόλου, όπου εργαζόμενοι σε εργοστάσια ξεκίνησαν να εγκαταλείπουν τον χώρο.

Έτσι, το 112 έστειλε μήνυμα, όπου ανέφερε τα εξής:

«Ενεργοποίηση 112

Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Διμήνι #Παλιούρι & Βιομηχανική Περιοχή #Βόλου εκκενώστε τώρα προς #Βόλο

Πυρκαγιά στην περιοχή σας

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη που βρίσκεται ήδη στην περιοχή δήλωσε ότι επικρατούν απίστευτες συνθήκες. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, ζήτησε να ενισχυθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης του Βόλου και της Μαγνησίας με δυνάμεις από όλες τις όμορες περιοχές για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο Βελεστίνο, στο Σέσκλο και στα προάστια του Βόλου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά ξεκίνησε από το Βελεστίνο, έφτασε στον Άγιο Γεώργιο και κατευθύνεται για το Σέσκλο.

«Αν συνεχιστεί να φυσάνε έτσι οι άνεμοι, τότε η φωτιά θα φτάσει στη θάλασσα για να σβήσει» λένε οι κάτοικοι. Στο σημείο είναι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, μηχανήματα του Δήμου και παλεύουν με τις φλόγες.

Επίσης, σε διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, στο ύψος της παράκαμψης προς Βελεστίνο, προχώρησαν οι αρχές λόγω της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη το απόγευμα της Τετάρτης (26/7). Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στο Βελεστίνο, η Εθνική Οδός έκλεισε για προληπτικούς λόγους.

Τραυματίστηκε Πυροσβέστης

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στο Βελεστίνο κατά τις προσπάθειες της κατάσβεσης και έχει μεταφερθεί με σοβαρά εγκαύματα Β’ βαθμού σε χέρια, πόδια, πρόσωπο και πλάτη.

Οι γιατροί του παρέχουν φροντίδα και στη συνέχεια θα δρομολογηθεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο εν λόγω πυροσβέστης υπηρετούσε στην Κατερίνη και επιχειρούσε μαζί με συναδέλφους του στη φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο.

Η εικόνα στο Βελεστίνο:

«Ξεκίνησαν 5-6 μέτωπα σχεδόν ταυτόχρονα»

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε πως «είναι άσχημο απόγευμα για Βόλο και Θεσσαλία. Βελεστίνο, Άγιο Γεώργιο, Σέσκλο, βρίσκομαι στη ΒΙΠΕ που έχει φτάσει η φωτιά. Έχει δοθεί εντολή εκκένωσης».

«Έχουμε δύο ελικόπτερα και τρία αεροπλάνα που βρίσκονται καθ’ οδόν. Είναι πολύ δύσκολη πυρκαγιά γιατί έχει πάρα πολλά μέτωπα, ξεκίνησαν 5-6 σχεδόν ταυτόχρονα. Είναι ανθρωπογενής», είπε χαρακτηριστικά.

«Είχαμε κάνει προειδοποιήσεις, χθες, προχθές, σήμερα. Θα έχουμε λίβα και είναι επικίνδυνος, μην κάνετε καμία εργασία στην ύπαιθρο. Δίνεται μια μεγάλη και άνιση μάχη. Αν δεν πέσει ο άνεμος, που αλλάζει φορά. Έχουμε πάρα πολλά μέτωπα, είναι ντροπή, που μπαίνουν αυτές οι φωτιές. Είναι ντροπή γιατί δεν τιμούν και τη μνήμη των ανθρώπων που θυσιάστηκαν χθες», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η εικόνα στον Άγιο Γεώργιο Φερών:

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news