facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Φωτιά στο Λουτράκι: Νέες αναζωπυρώσεις στο Πανόραμα – Ολονύχτια μάχη να κρατηθεί το μέτωπο μακριά από τα διυλιστήρια

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο Λουτράκι, όπου οι εστίες αναζωπυρώθηκαν και το μέτωπο εκτείνεται σε μεγάλη ακτίνα, περνώντας μέσα από τους οικισμούς Καλλιθέα, Πανόραμα και Άγιο Χαράλαμπο. Στα διυλιστήρια έχει «κρατηθεί» το μέτωπο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε απόσταση πάνω από 2 χιλιόμετρα από τις εγκαταστάσεις. Η προσπάθεια θα επικεντρωθεί εκεί όλο το βράδυ ώστε να μην δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα.

Στο Πανόραμα, αυτή την ώρα, πραγματοποιούνται νέες αναζωπυρώσεις που απειλούν την περιοχή, με το βάρος των πυροσβεστικών δυνάμεων να πέφτει στον οικισμό «Γλυκιά Ζωή».

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από την Τρίτη και για έξι μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πυρκαγιά.

Ενεργοποιήθηκε για ακόμα μία φορά το 112, καθώς έστειλε ειδοποίηση για εκκένωση στην περιοχή «Γλυκιά Ζωή» στην οποία βρίσκονται τα διυλιστήρια.

Δήμαρχος Λουτρακίου: Δύσκολη η κατάσταση αλλά δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές

Η κατάσταση είναι δύσκολη δήλωσε ο Δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι έχουν πέσει οι άνεμοι και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως με τις πρώτες πρωινές ώρες η κατάσταση θα βελτιωθεί περαιτέρω αφού θα αρχίσουν να επιχειρούν ξανά τα εναέρια μέσα.

Χωρίς νερό η ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου

Τόνισε ακόμη ότι η ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου είναι χωρίς νερό, καθώς οι γεωτρήσεις παρουσιάζουν τεχνικά θέματα με την ηλεκτροδότηση. «Οι άνθρωποι της ΔΕΔΔΗΕ πασχίζουν να αποκαταστήσουν τη βλάβη από το πρωί και τους ευχαριστούμε πολύ», πρόσθεσε, ενώ είπε ότι την Τετάρτη αναμένονται κλιμάκια για την καταγραφή των ζημιών.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν 32 καμμένα σπίτια και πέντε αποθήκες. Για την περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους, όπως και για το Πανόραμα δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες. Το βασικό, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, είναι ότι δεν έχει χαθεί ανθρώπινη ζωή που είναι πολύ βασικό

Το χρονικό

H φωτιά στο Λουτράκι έφτασε κοντά στο συνεργείο της ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Πέγκυ Μπρούσαλη. Η ώρα ήταν 15:15 και οι δυνατοί άνεμοι προκαλούσαν συνεχείς αναζωπυρώσεις και νέες εστίες, κάνοντας δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Οι οικισμοί Άγιος Χαράλαμπος και Πανόραμα απειλήθηκαν και δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης. Οι κάτοικοι έπαιρναν στην αγκαλιά τους τα κατοικίδιά τους, προκειμένου να τα απομακρύνουν.

Το μέτωπο είχε ανατολική κατεύθυνση προς την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονταν συνεχώς. Κάτοικοι και εθελοντές βρίσκονταν και εκείνοι στην πρώτη γραμμή.

«Η φωτιά ήταν μέσα στα σπίτια, υπάρχουν πολλές απώλειες από οικήματα. Εκκενώθηκε το sport camp, το ελπίς το γηροκομείο, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια τρόφιμοι και τα παιδιά» επιβεβαίωσε ο κ. Άρης Κωνσταντής, πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Δάσους «Οι Άγιοι Θεόδωροι» και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.

Κάτοικοι αναζητούσαν συγγενείς και φίλους στα καμένα σπίτια.

Εντυπωσιακά είναι τα βίντεο μέσα από το πιλοτήριο του Σινούκπου επιχειρεί στο μέτωπο του Λουτρακίου. Παράλληλα, μηχανήματα των ενόπλων δυνάμεων όλη νύχτα άνοιγαν αντιπυρικές ζώνες.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news