facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Ηχητικό ντοκουμέντο «καίει» τον Ντόναλντ Τραμπ – Παραδέχεται πως έχει στην κατοχή του απόρρητα έγγραφα

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο φαίνεται πως «καίει» τον Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την υπόθεση παράνομης κατοχής απόρρητων εγγράφων. Στο ηχητικό που δημοσιεύει το CNN ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ακούγεται να συζητά και να παραδέχεται στους συνομιλητές του τον Ιούλιο του 2021 σε γκολφ κλαμπ στο Νιού Τζέρσεϊ πως έχει στην κατοχή του απόρρητα έγγραφα.

«Αυτά είναι άκρως εμπιστευτικά», ακούγεται να λέει, ξεφυλλίζοντας χαρτιά. Το CNN αναφέρει πως το ηχητικό απόσπασμα διάρκειας περίπου δύο λεπτών προέρχεται από μια συνέντευξη τον Ιούλιο του 2021 που έδωσε ο Τραμπ μαζί με άτομα που εργάζονταν για τη συγγραφή των απομνημονευμάτων του πρώην προσωπάρχη του, Μαρκ Μέντοους.

Ταυτόχρονα ο Guardian σε δημοσίευμά του υπογραμμίζει ότι πως οι πληροφορίες που προέρχονται από την επίμαχη συνομιλία πιθανώς να αποτελούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για το κατηγορητήριο του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ σε βάρος του Τραμπ, καθώς φέρεται να καταγράφει μια στιγμή κατά την οποία ο πρώην πρόεδρος επιδεικνύει ένα μυστικό έγγραφο του Πενταγώνου με σχέδια για επίθεση στο Ιράν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί και υποστηρίζει πως είναι θύμα πολιτικής δίωξης. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν πως πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές υποθέσεις κατασκοπείας των τελευταίων δεκαετιών, όχι μόνο γιατί οι κατηγορίες είναι εις βάρος ενός πρώην προέδρου, αλλά και επειδή τα έγγραφα που φαίνεται πως είχε στην κατοχή του είναι άκρως απόρρητα με πληροφορίες ύψιστης εθνικής ασφάλειας. 

Ενδεικτική της κρισιμότητας των κατηγοριών είναι η δήλωση του Τζόζεφ Φέργκιουσον, πρώην εισαγγελέα εθνικής ασφάλειας στην Βόρεια Περιφέρεια του Ιλινόις και καθηγητή δικαίου εθνικής ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Loyola του Σικάγο. «Θα του έλεγα: Αν θέλεις να πεθάνεις στη φυλακή, συνέχισε να μιλάς», είπε όταν ρωτήθηκε για τη συμβουλή που θα έδινε στον Ντόναλντ Τραμπ. Όμως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται πως όχι μόνο δεν σώπασε, αλλά επιδείκνυε και σε τρίτους τα απόρρητα έγγραφα που παράνομα είχε στην κατοχή του.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news