facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Προσωρινά κρατούμενοι οι 9 συλληφθέντες για το ναυάγιο της Πύλου: Κατονόμασαν ομοεθνή τους

Προσωρινά κρατούμενοι θα παραμείνουν οι εννέα συλληφθέντες για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου - που κατηγορούνται ως μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών - μετά την πολύωρη ανακριτική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι συλληφθέντες δηλώνουν αθώοι, ωστόσο ένας εξ αυτών «έδειξε» τέσσερις συγκατηγορούμενούς του ως διακινητές.

Στις απολογίες τους οι εννέα συλληφθέντες, όλοι Αιγύπτιοι, υποστήριξαν πως και οι ίδιοι πλήρωσαν υπέρογκα ποσά, ενώ κατονόμασαν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ομοεθνή τους. Ένας από τους φερόμενους ως διακινητές υποστήριξε συγκεκριμένα: «Eίμαι αθώος, με κατηγορούν επειδή γνώριζα τον καπετάνιο».

Ένας άλλος, πάλι, ισχυρίστηκε πως προσπαθούσε να βάλει τάξη στο κατάστρωμα γιατί είμασταν πολλά άτομα και γίνονταν φασαρίες:

«Δεν ανήκω σε κανέναν κύκλωμα. Ξεκίνησα κι εγώ το ταξίδι μου από την Αίγυπτο, όπως και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες. Πλήρωσα κανονικά το εισιτήριό μου για να έρθω στην Ευρώπη. Περίπου 7.000 δολάρια. Δεν ξέρω για ποιον λόγο με κατηγορούν. Προσπαθούσα να βάλω μία τάξη στο κατάστρωμα γιατί ήμασταν πολλά άτομα και συχνά γίνονταν φασαρίες. Δεν είμαι μέλος του κυκλώματος. Ό,τι έκανα το έκανα μόνος μου, προκειμένου να βοηθήσω να έχουμε ένα ήρεμο ταξίδι», φέρεται να υποστήριξε.

Οι διασωθέντες που μεταφέρθηκαν από τη Μαλακάσα στην Καλαμάτα για συμπληρωματικές καταθέσεις, ωστόσο, συνεχίζουν να βλέπουν στα πρόσωπα των εννέα κατηγορουμένων τους διακινητές τους.

«Το Νο 56, αυτός είναι σίγουρα μεταξύ του πληρώματος. Μας έβριζε και μας έπαιρνε λεφτά για να ανεβάζει άτομα στο κατάστρωμα. Και το Νο. 57 το ίδιο. Το Νο. 69 ήταν Αιγύπτιος. Μετακινούσε τον κόσμο και έλεγε πού να καθίσουμε. Το Νο. 74 έριξε φαγητό στη θάλασσα για να μη φάμε», είπαν οι διασωθέντες.

Εκατοντάδες παραμένουν μέχρι σήμερα οι αγνοούμενοι από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, καθώς μόλις 104 από τους έως και 750 ανθρώπους που επέβαιναν στο πλοίο έχουν διασωθεί. Στους 82 ανέρχονται πλέον οι επιβεβαιωμένα νεκροί καθώς το απόγευμα της Τρίτης εντοπίστηκε μια ακόμα σορός. 

dikaiologitika

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news