facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Μητσοτάκης: Αύξηση 37% στις δαπάνες Υγείας από το 2019 και 1.300 κλίνες ΜΕΘ

Για αύξηση 37% στις δαπάνες Υγείας από το 2019 έως το 2023, έκανε λόγο την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση με 10 ανθρώπους της Υγείας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως το 2019 οι δαπάνες Υγείας ήταν 3,8 δισ. ευρώ και για φέτος έχουν προϋπολογιστεί 5,2 δισεκατομμύρια. Οι εργαζόμενοι - είπε - ήταν 100.000 και έχουν φτάσει τους 107.000, οι μισθοί των γιατρών έχουν αυξηθεί κατά 10% και οι ΜΕΘ έχουν φτάσει τις 1.300, από 600.

Την εκδήλωση άνοιξε η επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην δεκαετή οικονομική κρίση που επιδείνωσε την κατάσταση στη Δημόσια Υγεία και την πανδημία που ενέτεινε τα προβλήματα.

 Αναφερόμενος στην κ. Αγαπηδάκη, σημείωσε πως η επιλογή της για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου της ΝΔ, δείχνει την στοχοπροσήλωσή μας για την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών στον χώρο της Υγείας. 

"Αποτελεί δέσμευση μου ό,τι μπορούμε να εξοικονομήσουμε από τον υφιστάμενο τρόπο λειτουργίας του ΕΣΥ να επανεπενδύεται στην Υγεία εκτός από τους πόρους, που έχουν ήδη προβλεφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και ευρύτερα", τόνισε, για να σημειώσει:

"Έχουμε βάλει τα θεμέλια για την ολοκλήρωση του ψηφιακού φακέλου του ασθενούς, που φιλοδοξούμε να γίνει εντός της επόμενης 4ετίας. Στην τρέχουσα κυβερνητική θητεία έχουμε ρίξει θεμέλια, κάπου έχουμε χτίσει ορόφους κάπου πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα, πάντως έχουμε συγκροτημένη άποψη για το τι πρέπει να γίνει στον τομέα της Υγείας τα επόμενα 4 χρόνια και ευελπιστούμε να μας δώσουν οι πολίτες την ευκαιρία να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας".

Για την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων, έκανε λόγο για μία παγκόσμια "βόμβα" και επέμεινε ότι θα χρειαστεί να ανακατευθυνθούν επιπρόσθετοι πόροι για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η αναβάθμιση της Υγείας είναι μια επένδυση που πρέπει να γίνει. Είναι πάντα πιο φτηνό να προλαμβάνεις είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτη που έδωσε τη μάχη του αντικαπνιστικού νόμου η οποία σε μεγάλο βαθμό πέτυχε. Είναι πρόκληση και ευκαιρία για την χώρα η αναβάθμιση της της Δημόσιας Υγείας ανέφερε. 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, σημαντικά βήματα έχουν γίνει και προς τον τομέα της ψηφιακής Υγείας με 90 εκατομμύρια άυλες συνταγές και περισσότερα από 40 εκατομμύρια άυλα παραπεμπτικά για εξετάσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση της κ. Κοτανίδου αν η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει την αξιολόγηση σε όλες τις δομές Υγείας, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας: "Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Είναι ένα μικρό κόστος που θα αναλάβουμε για την αναμόρφωση του συστήματος Υγείας".

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η αξιολόγηση θα ξεβολέψει κάποιους, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Σκέφτομαι μάλιστα εκτεταμένη αξιολόγηση και σε ό,τι αφορά στα κλινικά και τα οικονομικά αποτελέσματα. Τα πρόσωπα μετράνε και η αξιολόγηση θα έχει πολύ αυστηρά κριτήρια» είπε ο πρωθυπουργός.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Ζωή Σάκου, παιδίατρος, ο Ανάργυρος Μαργιόλης, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, η Παγώνα Λάγιου, παθολόγος, διευθύντρια του εργαστηρίου Υγειινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του ΕΚΠΑ, ο Νίκος Δέδες, πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Ελλάδος, η Αναστασία Κοτανίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας, ο Γιάννης Τσιαφούτης, διευθυντής Καρδιολογικής της Β' Καρδιολογικής στο "Μπενάκειο" Νοσοκομείο, η Κατερίνα Μανδραβέλη, νοσηλεύτρια στον "Ευαγγελισμό", η Έλενα Ραφαέλα, διοικήτρια του Νοσοκομείου της Ξάνθης, Απόσταλος Δάμκαλης, υπεύθυνος μοτοσυκλετών του ΕΚΑΒ και ο Νίκος Σμυρνής, καθηγητής Ψυχιατρικής στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο "Αττικόν".

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news