Ο κ. Λέκκας βρέθηκε στον Βόλο, και μετά από ερώτηση της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας παράλληλα και τα εξής: Υπάρχουν 17.000 σχολεία σε όλη τη χώρα, σχολεία που έχουν δομηθεί από τις αρχές του 1900, μέχρι και σήμερα. Μπορούμε να τα διακρίνουμε σε τρεις κατηγορίες.
Στα σχολεία που έχουν κτιστεί μέχρι το 1959, τα οποία είναι σχολεία τα οποία έχουν κτιστεί με βάση την εμπειρία, και κάποιες οδηγίες που υπήρχαν από την πολιτεία. Είναι ιστορικά σχολεία τα οποία μετρούν δεκαετίες λειτουργίας. Αυτή η πρώτη κατηγορία, θέλει οπωσδήποτε έλεγχο και θέλει έλεγχο γιατί έχουν περάσει τα χρόνια. Δεν ήταν επαρκείς οι αντισεισμικοί κανονισμοί, χωρίς όμως να υποστηρίζουμε ότι αυτά τα σχολεία είναι επικίνδυνα. Υπάρχουν μάλιστα σχολεία, τα οποία είναι υποδείγματα αντισεισμικής τεχνολογίας.
Η δεύτερη κατηγορία είναι από το 1959 μέχρι το 1984,τα οποία σχολεία, κατασκευάστηκαν με τις αντισεισμικές οδηγίες, μέσα από μια συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη. Έχουν αντισεισμική επάρκεια και εφόσον δεν έχουν υποστεί παρεμβάσεις και αλλαγές χρήσης και έχουν συντηρηθεί, είναι επίσης ασφαλή.
Υπάρχουν και τα σχολεία από το 1984 και μετά, μετά τη θέσπιση δηλαδή του αντισεισμικού κανονισμού στη χώρα μας τα οποία είναι εξαιρετικά ασφαλή σχολεία με την αίρεση πάντα ότι δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις έχουν συντηρηθεί επαρκώς κλπ.
Σε ό,τι αφορά ειδικά για τα σχολεία του Βόλου, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι το 60% των κτηρίων όπου στεγάζονται σχολεία στον Βόλο, χρειάζονται γκρέμισμα.
aftodioikisi
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου