facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Κατέρρευσε κάστρο 2.200 ετών στην Γκαζιαντέπ

Στο έλεος των Ρίχτερ βρίσκεται η Τουρκία από τα ξημερώματα της Δευτέρας με τη σεισμική δόνηση των 7,8 βαθμών αλλά και τον ισχυρό μετασεισμό το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι Αρχές κάνουν λόγο έως τώρα για 1.300 νεκρούς σε Τουρκία και Συρία και χιλιάδες τραυματίες στα χαλάσματα, με τον πραγματικό αριθμό να είναι πολλαπλάσιος.

Επιπλέον έχουν καταρρεύσει πάνω από 2.800 κτίρια.

Από την οργή του «Εγκέκαδου» δεν γλίτωσε ούτε το ιστορικό κάστρο της πόλης Γκαζιαντέπ, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

«Ορισμένοι από τους προμαχώνες στο ανατολικό, νότιο και νοτιοανατολικό τμήμα του ιστορικού κάστρου στην κεντρική περιοχή Σαχινμπέι καταστράφηκαν από τον σεισμό και τα συντρίμμια σκορπίστηκαν στον δρόμο. Τα σιδερένια κιγκλιδώματα γύρω από το κάστρο ήταν διάσπαρτα στα γύρω πεζοδρόμια. Ο τοίχος αντιστήριξης δίπλα στο κάστρο κατέρρευσε επίσης. Σε ορισμένους προμαχώνες παρατηρήθηκαν μεγάλες ρωγμές», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μετά τον σεισμό στην Τουρκία.

Ο τρούλος και ο ανατολικός τοίχος του ιστορικού τζαμιού Şirvani, δίπλα στο κάστρο, που λέγεται ότι χτίστηκε τον 17ο αιώνα, κατέρρευσαν επίσης μερικώς, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Δείτε βίντεο:

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news