facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Στο «κόκκινο» η ένταση στη Γάζα: Κατέρρευσαν οι συνομιλίες, αποσύρει τους διαπραγματευτές της η Μοσάντ – Προειδοποιήσεις Μακρόν για «10ετή πόλεμο»

Η παύση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των εμπολέμων έδωσε το έναυσμα για νέο σφοδρό σφυροκόπημα από τον Ισραηλινό Στρατό. Μάλιστα ο πόλεμος έχει επεκταθεί στο νότο, με τη Χαν Γιούνις να βομβαρδίζεται ανηλεώς και τους Ισραηλινούς να καλούν τους πολίτες να φύγουν ακόμα πιο νότια, προς τα σύνορα με την Αίγυπτο. Τουλάχιστον 200 είναι οι νεκροί ισχυρίζεται η Χαμάς.

Σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Ισραήλ, Ευτυχία Πενταράκη, σε εξέλιξη είναι μεγάλη συγκέντρωση για τους ομήρους στο Τελ Αβίβ όπου θα μιλήσουν συγγενείς και όμηροι που ελευθερωθήκαν.

 
Παρέμβαση Μακρόν: Αν το Ισραήλ θέλει να καταστρέψει ολοκληρωτικά την Χαμάς, ο πόλεμος θα κρατήσει 10 χρόνια

Από το βήμα της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP28) ο Εμμανουέλ Μακρόν είπε ότι ο ισχυρισμός του Ισραήλ ότι θα εξουδετερώσει ολοκληρωτικά τη Χαμάς σημαίνει ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί για άλλα δέκα χρόνια. Πρόσθεσε ότι θα πάει στο Κατάρ για να προσπαθήσει να ξανανοίξει τις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών για μία νέα κατάπαυση του πυρός, ακόμα και ανακωχή. Η Κάμαλα Χάρις από την πλευρά της τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δε θα επιτρέψουν «σε καμία περίπτωση» τη μετατόπιση Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας ή τη Δυτική Όχθη.

Το Ισραήλ θα διευκολύνει την παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους πολίτες της Γάζας καθώς ξεκίνησαν εκ νέου οι συγκρούσεις εκεί, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος σύμβουλος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, πολλά φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας καθώς τα ισραηλινά στρατεύματα στη βόρεια Γάζα συνεχίζουν να συγκρούονται με ενόπλους της Χαμάς.

“Στη διάρκεια της ημέρας πολλά φορτηγά–δεκάδες φορτηγά–έχουν έρθει στη Γάζα αφού πέρασαν από έλεγχο ασφαλείας στην ισραηλινή πλευρά”, είπε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ.

Μίνι – διπλωματικό επεισόδιο Ισραήλ – Τουρκίας μέσω twitter

Απαντώντας στον Τούρκο Πρόεδρο για τη θέση του για τη Χαμάς, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Κοέν, του είπε ότι “εμείς θα απελευθερώσουμε τη Γάζα από τη Χαμάς. Όσοι τρομοκράτες της οργάνωσης γλυτώσουν, μπορείτε να τους φιλοξενήσετε”, είπε στον Ενρτογάν.

Μετά την εκεχειρία ξανάρχισε ο πόλεμος – Το χρονικό

Με τη λήξη της επταήμερης κατάπαυσης πυρός, το Ισραήλ ξανάρχισε τους βομβαρδισμούς, χτυπώντας περισσότερους από 400 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας. Με βομβαρδισμούς απάντησε η Χαμάς, ωστόσο αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα τους Ισραήλ.

Μεταξύ των στόχων του Ισραηλινού στρατού ήταν και η πόλη Χαν Γιούνις στα νότια με τους Παλαιστινίους να ισχυρίζονται ότι τα χτυπήματα σε περιοχές του βορρά, αλλά και του νότου δεν τους αφήνουν καμία επιλογή προορισμού για να σωθούν.Τα νοσοκομεία της πόλης γέμισαν τραυματίες με το υπουργείου Υγείας της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς να κάνει λόγο για δεκάδες νεκρούς μέσα σε λίγες ώρες. Ο Ισραηλινός Στρατός διαμηνύει ότι είναι έτοιμος για την επόμενη φάση του πολέμου, με στόχο την καταστροφή της Χαμάς. Το Τελ Αβίβ έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τη νέα χερσαία εισβολή των στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας και τις μάχες με τους ενόπλους της Χαμάς. Με την τρομοκρατική οργάνωση να δίνει και αυτή τη δική της εκδοχή των γεγονότων με αντίστοιχο βίντεο μαχών.

Η Wall Street Journal ισχυρίζεται ότι η Ουάσιγκτον προμήθευσε το Τελ Αβίβ με βόμβες διάτρησης, οι οποίες μπορούν να εξουδετερώσουν ακόμα και θωρακισμένους στόχους από τσιμέντο και ατσάλι, ενώ το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται ότι έχει εξοντώσει χιλιάδες ενόπλους της Χαμάς. Δραματική έκκληση κάνουν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, λέγοντας ότι η κόλαση επέστρεψε στη Γάζα και τονίζοντας ότι τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Με τον Μπλίνκεν να επιμένει για την ανάγκη συνέχισης της ανθρωπιστικής βοήθειας, ο Λευκός Οίκος κλήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα ότι το Ισραήλ σχεδιάζει μετά το τέλος του πολέμου να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη στο έδαφος της Γάζας. Ενώ συνεχίζεται το μπαλάκι των ευθυνών μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς για την κατάρρευση της κατάπαυσης του πυρός, με αποτέλεσμα δεκάδες όμηροι να παραμένουν φυλακισμένοι.

Ισραήλ και Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν πυρά

Ισραηλινές δυνάμεις και μαχητές της Χεζμπολάχ αντάλλαξαν σήμερα πυρά κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου σε μια δεύτερη ημέρα εχθροπραξιών μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας στη Γάζα μεταξύ της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς και του Ισραήλ.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ ανέφερε σε δήλωσή της ότι ένας από τους μαχητές της σκοτώθηκε, αλλά δεν διευκρίνισε πότε. Τρεις άνθρωποι στο νότιο Λίβανο σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς την Παρασκευή, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου. Η Χεζμπολάχ είπε ότι δύο από τους νεκρούς ήταν μαχητές της.

Η ισραηλινή αεροπορία και το πυροβολικό έπληξαν στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, δήλωσε ο στρατός, μετά την εκτόξευση ρουκετών σε ορισμένα φυλάκια της κοντά στα σύνορα.

Η Χεζμπολάχ είπε επίσης ότι εκτόξευσε ρουκέτες προς τουλάχιστον πέντε ισραηλινές θέσεις σήμερα το απόγευμα.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news