facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Πένθος στον Ολυμπιακό: Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Γιούτσος

Βαρύ είναι το κλίμα στον Ολυμπιακό και γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο αφού ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα τόσο των Ερυθρόλευκων όσο και της Εθνικής Ελλάδας, ο Νίκος Γιούτσος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Το «έμπαινε Γιούτσο» είναι μια φράση που (σχεδόν) όλοι έχουμε ακούσει ή έχουμε διαβάσει έστω μια φορά. Ήταν ο τρόπος με τον οποίο οι οπαδοί των Ερυθρόλευκων εξέφραζαν την αγάπη τους για τον επιθετικό της ομάδας τους από το 1964 ως το 1974. Και η αλήθεια είναι ότι αυτός τους άκουγε και έμπαινε, αφού σε 330 συμμετοχές με την ομάδα του Πειραιά πέτυχε 128 γκολ. Πολύ καλός απολογισμός δηλαδή.

Παράλληλα, με την Εθνική Ελλάδας, σε μια εποχή στην οποία τα παιχνίδια που έδιναν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών ήταν απείρως λιγότερα από ό,τι σήμερα, έγραψε 15 συμμετοχές πετυχαίνοντας 6 γκολ. Μια χαρά, δηλαδή, τα είχε πάει και με το εθνόσημο στο στήθος.

Το τέλος της καριέρας του βρήκε τον Γιούτσο να φοράει τη φανέλα του Εθνικού, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε από το 1974 ως το 1976, αλλά ο Ολυμπιακός είναι αυτός με τον οποίο ταυτίστηκε και τον οποίο υποστήριζε μέχρι και το τέλος της ζωής του, το οποίο γράφτηκε σήμερα (7/11) σε ηλικία 81 ετών.

Σε ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει τα εξής…

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πενθεί και εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον χαμό του Νίκου Γιούτσου.

Ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ολόχρυση ιστορία του Ολυμπιακού, μια μεγάλη μορφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γεννημένος στην Καστοριά, μεγαλωμένος στην Ουγγαρία, φόρεσε τα ερυθρόλευκα για δέκα χρόνια και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Από τη σεζόν 1964-’65 έως το καλοκαίρι του 1974 ξεσήκωνε τον κόσμο στις κερκίδες με τις προσωπικές του ενέργειες.

«Εμπαινε Γιούτσο!» τον παρότρυναν χιλιάδες άνθρωποι στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης», εξαιτίας των επελάσεών του προς τις αντίπαλες εστίες. Ένα σύνθημα, μια ιαχή που έμεινε στην ιστορία!

Με τη φανέλα του Θρύλου αγωνίστηκε σε 330 παιχνίδια, σημείωσε 128 γκολ και δοξάστηκε. Ένας αυθεντικός μπαλαδόρος, ο οποίος με τον Ολυμπιακό κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα.

Το αποτύπωμά του Νίκου Γιούτσου θα μείνει βαθύ στην ιστορία του Συλλόγου».

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news