facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

SOS για το νοσοκομείο Παπανικολάου: Αναστέλλονται τακτικά χειρουργεία

Δραματική υποστελέχωση, που έχει ως αποτέλεσμα να αναστέλλεται η λειτουργία των τακτικών χειρουργείων στο νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου καταγγέλλει το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), σύμφωνα με γιατρούς του αναισθησιολογικού τμήματος, του νοσοκομείου, από τις 25/10/23 και μέχρι το τέλος του μήνα, αναστέλλονται τα τακτικά πρωινά χειρουργεία και θα καλύπτονται μόνο τα επείγοντα χειρουργεία. Ταυτόχρονα, δεν δύνανται να καλυφθούν όλες οι εφημερίες του μήνα στο Καρδιοαναισθησιολογικό τμήμα, λόγω ελλείψεων.

"Αιτία αποτελεί η δραστική μείωση των αναισθησιολόγων του νοσοκομείου, που έχουν απομείνει μόλις 7 για 27 οργανικές θέσεις (κενά της τάξης του 75%!) και με τις ανάγκες για την κάλυψη των τακτικών και των επειγόντων χειρουργείων καθώς και της γενικής εφημερίας να είναι πολλαπλάσιες", αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, προσθέτοντας πως παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους προς την Διοίκηση δεν έχει δοθεί καμία λύση, "με την κάλυψη των αναγκών να γίνεται με την αυταπάρνηση και την υπερεργασία τους, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή  τόσο των ασθενών όσο και την δική τους".

Όπως αναφέρει η ΕΝΙΘ, αυτή η κατάσταση, η οποία θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, αν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα, δεν έχει πέσει από τον ουρανό, ούτε το Παπανικολάου είναι το μοναδικό νοσοκομείο που απειλείται με αναστολή λειτουργίας νευραλγικών τμημάτων. "Οφείλεται στην διαχρονική πολιτική υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του ΕΣΥ και στην πλήρη απαξίωση του. Ενδεικτικό, ότι για το συγκεκριμένο τμήμα που εμφανίζει 20 κενές οργανικές θέσεις, στην προκήρυξη του Απριλίου 2023 προβλέφθηκαν μόλις 4 θέσεις ιατρών ΕΣΥ, με τις μισές από αυτές να μην έχει δηλώσει κανένας υποψήφιος, γιατί ακριβώς στην καλύτερη περίπτωση κάποιος ξέρει ότι θα εργάζεται για να καλύψει τα κενά 3 ιατρών!", σημειώνεται.

"Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές", υποστηρίζει η Ένωση, η οποία καλεί τις Διοικήσεις του νοσοκομείου, της Υγειονομικής Περιφέρειας και του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσουν άμεσα σε αυτά που απαιτεί η ΕΝΙΘ και η ΟΕΝΓΕ:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών στις Δημόσιες δομές Υγείας. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων και διορισμούς με κατεπείγουσες διαδικασίες και με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο και τον τίτλο ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Διπλασιασμός των απολαβών όλων των γιατρών.

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news