facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Τζο Μπάιντεν: «Οι φρικαλεότητες της Χαμάς στο Ισραήλ θυμίζουν το ISIS» – Υπόνοιες για σχέδιο απελευθέρωσης ομήρων

Άνευ όρων στήριξη και πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια υποσχέθηκε ο Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ παράλληλα με την ανθρωπιστική βοήθεια των ΗΠΑ ύψους 100 εκατ. δολαρίων στους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη συνάντησή του με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και Ισραηλινούς αξιωματούχους, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι «οι φρικαλεότητες της Χαμάς θυμίζουν αυτές του ISIS, όταν το Ισλαμικό Κράτος κήρυξε τον πόλεμο σε όλο τον κόσμο» και τόνισε στους πολίτες του Ισραήλ, ιδιαίτερα σε αυτούς που οι συγγενείς τους έχουν πέσει όμηροι στα χέρια των ισλαμιστών, ότι «δεν είστε μόνοι».

Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν επισήμανε ότι το Ισραήλ δεν έκανε τον πολύνεκρο βομβαρδισμό στο νοσοκομείο της Γάζας αλλά προειδοποίησε τους αξιωματούχους της χώρας να μην στοχεύσουν αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, ενώ έστειλε μήνυμα στο Ιράν να μην εμπλακεί στη σύγκρουση.

Πιο αναλυτικά, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών, Ισραήλ και Παλαιστίνης, ώστε να επικρατήσει η ειρήνη στην περιοχή.

«Έθνη συνείδησης όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ δεν μετρώνται μόνο με το παράδειγμα της δύναμης. Μετρούμε με τη δύναμη του παραδείγματός μας, και γι’ αυτό όσο δύσκολο και αν είναι, πρέπει να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την ειρήνη. Πρέπει να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε μια δρόμος ώστε το Ισραήλ και ο παλαιστινιακός λαός να μπορούν να ζήσουν με ασφάλεια, με αξιοπρέπεια και ειρήνη», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

«Για μένα αυτό σημαίνει λύση δύο κρατών», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη μεγαλύτερη ενσωμάτωση του Ισραήλ με τους γείτονές του. Αυτές οι επιθέσεις ενίσχυσαν τη δέσμευσή μου, την αποφασιστικότητά μου και τη θέλησή μου να το πετύχω αυτό».

«Η τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς μας θυμίζει αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου. Αν αναλογιστούμε το μέγεθος του έθνους του Ισραήλ, τότε οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς μοιάζουν με 15 αντίστοιχες της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Τελ Αβίβ / Reuters

Οι τρομοκράτες δεν θα λυγίσουν το σθένος των πολιτών. Έχω κληθεί να πάρω πολεμικές αποφάσεις, οι οποίες δεν είναι πάντα εύκολες ή ξεκάθαρες. Οι Παλαιστίνιοι δεν είναι η Χαμάς. Η Χαμάς δεν τους εκπροσωπεί», είπε μεταξύ άλλων ο Τζο Μπάιντεν στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη συνάντησή του με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα διατεθεί ανθρωπιστική βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων στους πολίτες της Γάζας και της Δυτικής Όχθης και σημείωσε ότι θα πιέσει το Κογκρέσο να εγκρίνει περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ.

«Αυτή η βαρβαρότητα (σ.σ. της Χαμάς) χτυπάει βαθιά στο Ισραήλ, καθώς σημειώθηκε σε μια ιερή εβραϊκή γιορτή στις 7 Οκτωβρίου, η οποία έγινε η πιο θανατηφόρα ημέρα για τον εβραϊκό λαό μετά το Ολοκαύτωμα, φέρνοντας στην επιφάνεια οδυνηρές αναμνήσεις που έχουν αφήσει τα σημάδια του αντισημιτισμού εδώ και πολλά χρόνια μετά τη γενοκτονία του εβραϊκού λαού», συμπλήρωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνάντησε συγγενείς ομήρων / Reuters

«Ο κόσμος καθόταν και έβλεπε τις καταστροφές στις 7 Οκτωβρίου. Δεν θα μείνουμε άπραγοι ποτέ ξανά. Ούτε σήμερα ούτε αύριο ούτε ποτέ. Σε αυτούς που ζουν στο κενό, περιμένοντας απεγνωσμένα να μάθουν τη μοίρα ενός αγαπημένου προσώπου τους, ειδικά των οικογενειών τους, των ανθρώπων τους που είναι όμηροι, θέλω να πω ότι δεν είστε μόνοι», είπε μεταξύ άλλων ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν συνάντησε μέλη του ισραηλινού στρατού – Εδώ με έναν λοχαγό / Reuters

Μάλιστα, ο Τζο Μπάιντεν υπονόησε ότι έχει σχέδιο για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς. «Δεν μπορώ να αναφερθώ δημόσια σε όλες τις λεπτομέρειες αλλά επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω, ως ο Αμερικανός πρόεδρος, ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από την απελευθέρωση και την ασφαλή επιστροφή όλων αυτών των ομήρων».

Το Ισραήλ ενέκρινε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας «το συντομότερο δυνατόν», διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και κάλεσε τη χώρα να μην επαναλάβει τα «λάθη» που διέπραξαν οι ΗΠΑ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Νετανιάχου: Καμία ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα μέσω Ισραήλ αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι

Όμως, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου έβαλε μπλόκο στην ανθρωπιστική βοήθεια μέσω Ισραήλ, τονίζοντας ότι δεν θα περάσει τίποτα στη Λωρίδα της Γάζας αν δεν απελευθερωθούν πρώτα οι όμηροι της Χαμάς.

Η ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο Νετανιάχου:

«Υπό το φως της συντριπτικής και ζωτικής αμερικανικής υποστήριξης για την πολεμική προσπάθεια και υπό το φως της απαίτησης του Προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν για βασική ανθρωπιστική βοήθεια, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει καμία ανθρωπιστική βοήθεια από το έδαφός του προς τη Λωρίδα της Γάζας, εφόσον δεν επιστραφούν οι απαχθέντες μας.
  2. Το Ισραήλ απαιτεί από τον Ερυθρό Σταυρό επισκέψεις στους απαχθέντες μας και εργάζεται για να κινητοποιήσει εκτεταμένη διεθνή υποστήριξη για αυτό το αίτημα.
  3. Υπό το πρίσμα της απαίτησης του Προέδρου Μπάιντεν, το Ισραήλ δεν θα εμποδίσει τις ανθρωπιστικές προμήθειες από την Αίγυπτο, εφόσον είναι μόνο τρόφιμα, νερό και φάρμακα για τον άμαχο πληθυσμό που βρίσκεται στη νότια Λωρίδα της Γάζας ή μετακινείται εκεί, και εφόσον αυτές οι προμήθειες δεν φτάσουν στη Χαμάς. Οποιεσδήποτε προμήθειες φτάσουν στη Χαμάς θα ματαιωθούν», αναφέρει η ανακοίνωση.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news