facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Πληρωμή κλήσεων στο gov.gr - Αλλάζουν όλα στο ψηφιακό πορτοφόλι

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή στα Παραπολιτικά Fm αναφέροντας το χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπει στο ψηφιακό πορτοφόλι η άδεια κυκλοφορίας και το διαβατήριο.

Σύμφωνα με τον Κ.Παπαστεργίου, θα χρειαστούν τουλάχιστον 6 μήνες ακόμα καθώς εκκρεμούν κάποιες νομικές διαδικασίες, ενώ αντίθετα το τεχνικό κομμάτι πάει με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Τι θα περιλαμβάνει το πορτοφόλι

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε ότι αυτό το καινούριο πορτοφόλι θα είναι ο ενδιάμεσος σύνδεσμος ανάμεσα στους πολίτες και σε υπηρεσίες του δημοσίου, ενώ έχει σκοπό να περιέχει και υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει και νέες υπηρεσίες ΔΥΠΑ, την κάρτα δακτυλίου, την νέα ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης.

Όσον αφορά για τις ηλεκτρονικές κλήσεις και τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Ο Κ.Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην ανάγκη απλοποίησης της διαδικασίας, «είναι ένα πλάνο ενός ευρύτερου σχεδίου για ψηφιοποίηση και αυτών των διαδικασιών. Και θα κόβονται ηλεκτρονικά οι κλήσεις και θα πληρώνονται ηλεκτρονικά»

Τεχνητή νοημοσύνη και κλιματική κρίση

Ακόμα ο Υπουργός μίλησε για την χρησιμότητα της τεχνητής νοημοσύνης ώστε να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι όσον αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, «η τεχνητή νοημοσύνη θα εντοπίζει εστίες καπνού και θα αποστέλλει ενημερώσεις στην Πυροσβεστική». Ενώ ανέφερε και δοκιμαστικές περιπτώσεις που έχουν γίνει στην Πεντέλη, όπου στήθηκαν δύο διαφορετικά συστήματα με εστίες καπνογόνων και κατάφερε να εντοπιστεί ο καπνός σε ακτίνα 5χλμ.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, εκεί ο Κ.Παπαστεργίου αναφέρθηκε σε συστήματα που υπάρχουν που έχουν την δυνατότητα την άμεση πρόβλεψη των φαινομένων για το που θα εκδηλωθούν αλλά και το πως θα εξελιχθούν.

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news