facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Χαμάς: Ξένοι όμηροι θα απελευθερωθούν τις επόμενες ημέρες

Στρατιωτικός εκπρόσωπος της Χαμάς ανέφερε, την Τρίτη (31/10), ότι ξένοι όμηροι θα απελευθερωθούν «τις επόμενες ημέρες».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το AFP, o εκπρόσωπος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ονόματι Αμπού Ομπάιντα, δήλωσε ότι η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση σχεδιάζει να απελευθερώσει «έναν αριθμό» ομήρων που δεν έχουν ισραηλινά διαβατήρια, καθώς «δεν θέλουμε να τους κρατήσουμε στη Λωρίδα της Γάζας».

Ο Αμπού Ομπάιντα μίλησε, επίσης, για τη χερσαία επιχείρηση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) που οδήγησε στην απελευθέρωση της απαχθείσας Ισραηλινής στρατιωτικού, Όρι Μέγκιντις. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο της Χαμάς, η εν λόγω γυναίκα δεν κρατείτο από τη Χαμάς: «Ίσως την κρατούσαν ιδιώτες» είπε ο ίδιος, προσθέτοντας το εξής: «Το Ισραήλ δεν έφτασε ποτέ σε κανέναν από τους αιχμαλώτους που κρατούνται από τη Χαμάς».

Αναλυτικά, σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, δήλωσε το εξής: «Ενημερώσαμε τους μεσάζοντες ότι θα απελευθερώσουμε ορισμένο αριθμό αλλοδαπών τις επόμενες ημέρες».

Περίπου 240 όμηροι πιστεύεται ότι κρατούνται αυτή τη στιγμή από τη Χαμάς στη Γάζα, μετά την επίθεση της μαχητικής οργάνωσης σε κοινότητες του νότιου Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, η οποία προκάλεσε σφοδρούς βομβαρδισμούς και χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι πέντε όμηροι έχουν απελευθερωθεί μέχρι σήμερα, εκ των οποίων τέσσερις ύστερα από διαπραγματεύσεις μέσω διπλωματικής οδού και ένας ύστερα από επιχείρηση του ισραηλινού στρατού.

Η ανακοίνωση αυτή, σύμφωνα με την Daily Mail, ήρθε καθώς αυξήθηκαν οι διεθνείς προειδοποιήσεις για την κλιμακούμενη αιματοχυσία και την αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, σε μία ημέρα κατά την οποία ισραηλινά στρατεύματα και μαχητές της Χαμάς ενεπλάκησαν σε «σφοδρές μάχες» στο βόρειο τμήμα της λωρίδας.

Κάλεσμα της Χαμάς στις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες

Πάντως, η Χαμάς κάλεσε τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες «να λάβουν ιστορική και αποφασιστική στάση για να σταματήσουν τις σφαγές που διαπράττει το Ισραήλ» και αυτό που χαρακτηρίζει ως «γενοκτονία» κατά του παλαιστινιακού λαού.

«Η σφαγή της τρομοκρατικής σιωνιστικής κατοχής [Ισραήλ] στον καταυλισμό της Τζαμπάλια γίνεται ανεκτή από όλες τις χώρες, τις κυβερνήσεις και τις οργανώσεις που υποστηρίζουν αυτή την τρομοκρατική σιωνιστική οντότητα», αναφέρει η ανακοίνωση της Χαμάς και, σύμφωνα με το Al Jazeera, επισημαίνεται το εξής: «Είναι όλες προκατειλημμένες απέναντι στην ισραηλινή επιθετικότητα και το έγκλημα πριν από 25 ημέρες, με πρώτες και καλύτερες τις ΗΠΑ».

Στην ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, ότι «το αίμα, τα μέρη του σώματος και οι πληγές των δολοφονηθέντων θα παραμείνουν». Τέλος, η Χαμάς υπογραμμίζει το εξής: «Πότε θα συγκινηθούν οι συνειδήσεις για να σταματήσουν τη σειρά των σφαγών, να ανοίξουν το πέρασμα της Ράφα, να φέρουν υποστήριξη, βοήθεια, καύσιμα και νοσοκομεία πεδίου στη Λωρίδα της Γάζας και να σώσουν χιλιάδες αθώες ζωές και ψυχές, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, των γυναικών, των ασθενών και των τραυματιών;».

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news