Αν και τα πτηνά δεν έχουν απόλυτη ανοσία, οι επιστήμονες λένε ότι μπορούν να μπλοκάρουν τον ιό σε τρία έτη.
Τα τελευταία αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι η πραγματοποίηση περαιτέρω αλλαγών στο DNA των πτηνών θα μπορούσε να δημιουργήσει πλήρως ανοσοποιημένα κοτόπουλα.
Οι επικριτές λένε ότι η γονιδιακή επεξεργασία αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της εκτροφής υψηλής πυκνότητας και όχι τη βασική αιτία των ασθενειών των ζώων.
Η καθηγήτρια Helen Sang, του Ινστιτούτου Roslin του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, είπε ότι η ομάδα είχε σημειώσει σημαντική πρόοδο.
"Έχουμε φτάσει στο σημείο όπου τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και θέλουμε να προχωρήσουμε περαιτέρω αυτή την προσέγγιση".
Οι ερευνητές εντόπισαν τρία γονίδια που πίστευαν ότι ήταν σημαντικά για την αναπαραγωγή του ιού της γρίπης των πτηνών (επίσημα γνωστό ως της γρίπης των πτηνών) στα κοτόπουλα. Έκαναν δύο μικρές αλλαγές σε ένα από τα γονίδια χρησιμοποιώντας μια τεχνική γνωστή ως γονιδιακή επεξεργασία.
Τα κοτόπουλα που προέκυψαν δεν είχαν παρενέργειες μετά από δύο χρόνια. Είχαν επίσης αυξημένη αντίσταση στη γρίπη των πτηνών, αλλά δεν είχαν πλήρη ανοσία: τα μισά κοτόπουλα που μολύνθηκαν με υψηλή δόση του ιού εμφάνισαν μόλυνση.
iatronet
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου