facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Έρχεται έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Ξεκινά από Δευτέρα κυρίως στα δυτικά της Θεσσαλίας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εκδίδει σε λίγη ώρα η ΕΜΥ, με τον διευθυντή της Θ. Κολυδά να αναφέρει πως «η ισχύς θα ξεκινήσει από Δευτέρα κυρίως στα δυτικά της Θεσσαλίας, ενώ Τρίτη Τετάρτη στα υπόλοιπα».

«Οι Δείκτης EFI έως πορτοκαλί», ενώ «υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των μοντέλων», σημειώνει ακόμη.

Την Κυριακή η ζέστη θα αρχίσει να περιορίζεται προς τα ανατολικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι – απόγευμα αναμένεται αλλαγή του καιρού, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

«Ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα μπει μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται και θα μας απασχολήσει από την Κυριακή και τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη με Πέμπτη Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μεγάλο όγκο νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας. Δυστυχώς και σε αυτή την κακοκαιρία φαίνεται ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί κατά κάποιο τρόπο στο επίκεντρο, όχι στα επίπεδα που ήταν η κακοκαιρία Daniel.

Από Δευτέρα μεσημέρι, Τρίτη, Τετάρτη θα πέσει μεγάλος όγκος νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα προς τα δυτικά και βόρεια τμήματα. Θέλει προσοχή!», τόνισε νωρίτερα σήμερα ο μετεωρολόγος του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Θα ξεκινήσει από το βόρειο Ιόνιο, θα επηρεαστεί πρόσκαιρα και η κεντρική Μακεδονία. Μετά σιγά σιγά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται από τη Θεσσαλία και πιο νότια, ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης. «Και προς την περιοχή της Λαμίας, και η Πελοπόννησος θέλει προσοχή. Είναι πάλι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα δώσει σχετικά μεγάλα ύψη βροχής», συνέχισε.

Σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει πως αναμένονται «αρκετές βροχές από βδομάδα σε μεγάλο τμήμα της χώρας κυρίως της δυτικής και ηπειρωτικής Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλίας!».

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας σημειώνει σε ανάρτησή του πως «σε εξέλιξη βρίσκεται θερμή μεταφορά αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής με απoτέλεσμα σταδιακά η θερμοκρασία να ανεβαίνει. Ο υδράργυρος το επόμενο τριήμερο θα βρεθεί 8 με 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Η πιο ζεστή ημέρα θα είναι το Σάββατο με τα θερμόμετρα να φτάνουν τους:

36-37 βαθμούς σε ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΚΡΗΤΗ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ.
35-36 σε ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΒΟΙΩΤΙΑ
34-35 σε ΑΤΤΙΚΗ
33-34 σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Υ.Γ 1: Από την Κυριακή το βράδυ (στα δυτικά) και κυρίως από Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες (κυρίως δυτική και κεντρική Ελλάδα) ,πτώση της θερμοκρασίας (έως και 12 βαθμούς) και ισχυρούς βοριάδες.

Υ.Γ 2: Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα ξεκαθαρίσουν σε λίγα 24ωρα και θα ενημερώσω. Με τα σημερινά όμως δεδομένα η Θεσσαλία, η Ήπειρος, το βόρειο Ιόνιο, η κεντρική και δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος (κυρίως τα βόρεια) είναι κάποιες από αυτές.

Υ.Γ : Καλά μπάνια το Σ/Κ και από Δευτέρα ζακετούλα και ομπρέλα».

 

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news