facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Λιμενικό: Ακόμα 154 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν σε Λέσβο και Σάμο μέσα σε λίγες ώρες (βίντεο)

Αυξημένες είναι οι ροές μεταναστών τις τελευταίες ώρες καθώς σε Λέσβο και Σάμο εντοπίστηκαν 154 άτομα σε πέντε διαφορετικές επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος.

Στην πρώτη επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν πενήντα έξι αλλοδαποί στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του νησιού.

Όπως ανακοινώθηκε, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, εντόπισε ακυβέρνητη πνευστή λέμβο, με κατεστραμμένο τον αεροθάλαμό της. Άμεσα το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, ενώ στην συνέχεια τους μετέφερε αρχικά στον λιμενίσκο Πέτρας και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ». Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας, ενώ η λέμβος καταστράφηκε.



Στη δεύτερη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος εντοπίστηκαν και διασώθηκαν είκοσι τρεις αλλοδαποί στην θαλάσσια περιοχή νότια Αγριελιάς Λέσβου.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε πνευστή ακυβέρνητη λέμβο, με είκοσι τρεις επιβαίνοντες, τους οποίους περισυνέλεξε με ασφάλεια και τους μετέφερε στον λιμένα Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, οι μετανάστες παραδόθηκαν σε στελέχη της Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής και μεταφέρθηκαν σε χώρο Καραντίνας Κ.Υ.Τ. «Μαυροβούνι», ενώ η λέμβος βυθίστηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Τέλος, στην τρίτη επιχείρηση του Λιμενικού εντοπίστηκαν είκοσι δύο αλλοδαποί, στην θαλάσσια περιοχή «Παλιός» Λέσβου.

Συγκεκριμένα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού που βρισκόταν και αυτό σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε πνευστή λέμβο, με είκοσι δύο επιβαίνοντες, τους οποίους περισυνέλεξε με ασφάλεια και τους μετέφερε στον λιμένα Μυτιλήνης. Στη συνέχεια παραδόθηκαν και αυτά σε στελέχη της Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής και μεταφέρθηκαν σε χώρο Καραντίνας Κ.Υ.Τ. «Μαυροβούνι», ενώ η λέμβος βυθίστηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Το Λιμενικό εντόπισε και διέσωσε 53 μετανάστες στη Σάμο

Αναφορικά με τους μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Σάμο, εντοπίστηκαν 24 μετανάστες στην πρώτη επιχείρηση του Λιμενικού και 29 στη δεύτερη.

Η πρώτη ανακοίνωση του Λιμενικού:

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σάμου, για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πλησίον ακρωτηρίου Κότσικα.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε την εν λόγω λέμβο, περισυνέλλεξε είκοσι τέσσερις (24) αλλοδαπούς (16 άνδρες, 02 γυναίκες, 02 αγόρια και 02 κορίτσια) και τους μετέφερε στον λιμένα Μαλαγαρίου, όπου παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, για να μεταφερθούν σε ΚΕΔ/Σάμου. Τρεις εκ των ανωτέρω, διακομίστηκαν για παροχή πρώτων βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η λέμβος καταστράφηκε.



Η δεύτερη ανακοίνωση του Λιμενικού:

Πρωινές ώρες σήμερα, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά ν. Σάμου, πλησίον ακρωτηρίου Πράσσο.

Το ανωτέρω Περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή εικοσι εννέα (29) αλλοδαπών (14 άνδρες, 05 γυναίκες, 05 αγόρια και 05 κορίτσια), όλοι καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου ν. Σάμου. Στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί καταστράφηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

 protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news