facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Συνεχίζονται οι διεθνείς αντιδράσεις για την απόρριψη των μολυσμένων ραδιενεργών υδάτων της Φουκουσίμα στη θάλασσα

Σε συνέντευξη τύπου την Κυριακή οι ιαπωνικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι παρά την έναρξη τη απόρριψης των επεξεργασμένων υδάτων από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στο ωκεανό, τα επίπεδα ραδιενεργών ισοτόπων στη θάλασσα βρίσκονται χαμηλότερα από τα επιτρεπόμενα όρια. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Κυόντο, το τρίτιο, που είναι το μοναδικό ισότοπο που δεν εξαλείφθηκε μετά την επεξεργασία των μολυσμένων υδάτων, βρίσκεται σε συγκεντρώσεις πολύ χαμηλότερες των επιτρεπτών ορίων, ενώ ο υπουργός Περιβάλλοντος Ακιχίρο Νισιμούρα επανέλαβε ότι οι κρατικές αρχές της Ιαπωνίας θα παρακολουθούν στενά τη διαδικασία, προσφέροντας υψηλά επίπεδα διαφάνειας, αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας.

Την ίδια στιγμή, εντείνονται οι ανησυχίες και οι αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο, και κυρίως στις γειτονικές χώρες, για την απόφαση της Ιαπωνίας να απορρίψει στη θάλασσα τα ραδιενεργά νερά της Φουκουσίμα. Στη γειτονική Κίνα αυξάνονται οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ σε προϊόντα από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ενώ η ιαπωνική πρεσβεία στο Πεκίνο ζήτησε από τις τοπικές αρχές την ενίσχυση της ασφάλειας της διπλωματικής αντιπροσωπείας. Την ίδια ώρα, σε επεισοδιακές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από της πρεσβεία της Ιαπωνίας στη Σεούλ, η νοτιοκορεάτικη αστυνομία συνέλαβε 16 άτομα που προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο.

Συνεχίζονται οι διεθνείς αντιδράσεις για την απόρριψη των μολυσμένων ραδιενεργών υδάτων της Φουκουσίμα στη θάλασσα
Νοτιοκορεάτες βουλευτές σε διαμαρτυρία κατά της απόρριψης ραδιενεργών υδάτων στον Ειρηνικό (AP Photo)

Στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την περασμένη Παρασκευή, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Κίνας Γκενγκ Σουάνγκ χαρακτήρισε τις ιαπωνικές πρωτοβουλίες ως «εξαιρετικά εγωιστικές και ανεύθυνες» και υποστήριξε ότι η έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, η οποία εγκρίνει την απόρριψη των μολυσμένων υδάτων στη θάλασσα, εντούτοις δεν απαλλάσσει την Ιαπωνία από την ηθική ευθύνη που θα έχει λόγω των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της όλης διαδικασίας.

ΑΡ, Europa Press/ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news