facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Διάσπαρτα πύρινα μέτωπα στον Ασπρόπυργο: Οι φλόγες κατευθύνονται σε αποθήκες με καύσιμη ύλη – Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις

Διάσπαρτες είναι εστίες φωτιάς στον Ασπρόπυργο που σύμφωνα με πληροφορίες, κατευθύνονται προς τον οικισμό Ρουπάκι. 

Εκεί, κατά το ρεπορτάζ, οι φλόγες απειλούν αποθήκες οι οποίες, όπως λέγεται, έχουν αρκετές ποσότητες καύσιμης ύλης. 

Αυτή τη στιγμή πυροσβεστικά οχήματα οδεύουν προς το σημείο για να δημιουργήσουν περισσότερες αντιπυρικές ζώνες.

Aπό τη φωτιά στον Ασπρόπυργο κάηκαν αποθήκες εταιριών και εργοστασιακές εγκαταστάσεις, ενώ έως και το βράδυ ακούγονταν εκρήξεις που προέρχονταν από εύφλεκτα υλικά, από το εσωτερικό των εργοστασίων που είχαν πληγεί. Οι εστίες είναι διάσπαρτες και πυκνός καπνός καλύπτει όλη την περιοχή. Συγκεκριμένα το πρωί εκδηλώθηκαν τρεις διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς και συγκεκριμένα στις περιοχές Λάκκα Κατσαρή, Νέα Ζωή, Αμμουδιές κοντά στη βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου. Αργότερα ξέσπασε και μία τέταρτη εστία πυρκαγιάς πίσω από το Θριάσιο Νοσοκομείο.

Ο δήμαρχος Νίκος Μελετίου είπε μιλώντας στην ΕΡΤ πως η φωτιά που μαίνεται στην περιοχή του Ασπρόπυργου ξεκίνησε από τις αυτοσχέδιες χωματερές.

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, επιχειρούν 78 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, ενώ στη διάρκεια της ημέρας, επιχείρησαν τρία αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα. Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν στις 8μμ.

Επίσης ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, δήλωσε πως από την 1η Μαΐου έως τώρα, έχουν εκδηλωθεί 472 φωτιές μόνο στον Ασπρόπυργο.

Μέσα σε μόλις μιάμιση ώρα εστάλησαν 3 μηνύματα από το 112 για τη φωτιά. Οι κάτοικοι των οικισμών ΠοντίωνΒέρας και Λάκκας Κατσαρή, ειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή τους. Mήνυμα από το 112, λίγα λεπτά μετά τις 5μμ για απομάκρυνση προς τη Μάνδρα όσων βρίσκονται στην περιοχή του Λόφου Κυρίλλου.

Παράλληλα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Ασπροπύργου προκειμένου να κλείσουν ερμητικά πόρτες και παράθυρα και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους καθώς η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και πολλά υλικά των επιχειρήσεων που κάηκαν, είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά για την υγεία.

Επεισόδιο δημιουργήθηκε όταν τέσσερις Ρομά έκαναν πλιάτσικο σε εργοστάσιο που καιγόταν και στην παρέμβαση της αστυνομίας, απάντησαν εμβολίζοντας όχημα της ΟΠΚΕ. Ακολούθως οι αστυνομικοί καταδιώκοντας την ομάδα αυτή, και δέχτηκαν καταιγισμό από πέτρες από τον καταυλισμό των Ρομά, στον οποίο είχαν διαφύγει οι δράστες. Έχει γίνει μία σύλληψη ενός 55χρονου, αναζητούνται οι υπόλοιποι δράστες που έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Το βράδυ της τρίτης υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη στην περιοχή, υπό το φόβο να επιχειρηθεί νέο πλιάτσικο.

Μιλώντας στο ertnews Λευτέρης Κοσμόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής,το βράδυ της Τρίτης, δήλωσε ότι η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη και υπήρχαν κάποιες εστίες αναζωπυρώσεων, ενώ την Τετάρτη ξεκινούν οι αυτοψίες από αρμόδια συνεργεία, καθώς και η κατάθεση αιτήσεων για όσους έχουν πληγεί. Ο ίδιος δήλωσε ότι είδε 4-5 επιχειρήσεις να έχουν υποστεί ζημιές.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news