facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Αρτοποιός: Από τις αρχές Μαΐου στον Ασπρόπυργο έχουμε 472 καταγεγραμμένα συμβάντα με φωτιές – Ακραίες οι συνθήκες

Ότι οι 65 δασικές φωτιές την ημέρα δεν έχουν καμία σχέση με τις αντίστοιχες πριν από μερικά χρόνια, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

«Είναι αντικειμενικά πολύ δύσκολη ημέρα με ακραίες συνθήκες. Ενδεικτικό είναι ότι έχουμε περιοχές με δείκτη επικινδυνότητας 5. Έχουμε το ξέσπασμα κάποιων πολύ δύσκολων δασικών πυρκαγιών, σε τρία διαφορετικά μέτωπα σήμερα».

Αναφερόμενος πάντως συγκεκριμένα στη Δυτική Αττική, τόνισε πως «έχει απασχολήσει κατά κόρον. Από τον Μάιο έχουμε 472 καταγεγραμμένα συμβάντα στον Ασπρόπυργο. Σήμερα οι πυρκαγιές δεν αντιμετωπίζονται με τον συνήθη τρόπο εναέρια και επίγεια. Γιγαντώνονται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα».

Παράλληλα ο Γιάννης Αρτοποιός σημείωσε: «Έχουν εκδοθεί πολλά μηνύματα για όλες τις περιοχές. Πρώτιστο μέλημά μας να καταλάβει ο κόσμος την αναγκαιότητα να αποχωρήσει από περιοχές που θα διατρέξουν κίνδυνο. Έχουν άμεσο κίνδυνο εγκλωβισμού. Πρόκειται για πρωτόγνωρη κατάσταση. Απαιτούνται έκτακτα μέτρα όπως η εκκένωση του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Μια ακραία συνθήκη, ίσως αντιμετώπιζαν πολλά αναπνευστικά προβλήματα από τον κακοποιό.

Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι οι 65 δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται σε ένα 24ωρο δεν είναι όπως οι προπέρσινες. Δεν είναι θέμα σχεδιασμού. Υπάρχει ένας μηχανισμός αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Αυτό που μετράει είναι η προσαρμογή στα δεδομένα.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν νέα δεδομένα επίσημα. Όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν σε Δαδιά και Αλεξανδρούπολη λαμβάνουν μηνύματα στο κινητό τους σε ελληνικά και αγγλικά. Όσοι δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών μιλά για σχεδιασμό. Δεν είναι υπόθεση του Πυροσβεστικού Σώματος, όλα είναι θέμα Πολιτικής Προστασίας, προσαρμοζόμαστε στο νέο περιβάλλον».

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news