facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Ε.Ε.: Προσβλητικό το κάψιμο του Κορανίου – Σουηδία: Δεν σχεδιάζονται σαρωτικές αλλαγές

Προσβλητική, απερίσκεπτη ενέργεια χαρακτήρισε το κάψιμο του Κορανίου από διαδηλωτές η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ναμπίλα Μασράλι, με φόντο τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Σουηδία και τη Δανία, κατά τη διάρκεια των οποίων ομάδες ατόμων έκαψαν αντίτυπα του Κορανίου.

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος της Κομισιόν σημείωσε ότι τέτοιες ενέργειες δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες πάνω στις οποίες έχει οικοδομηθεί η Ε.Ε.

Επανέλαβε, δε, τις δηλώσεις του Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος είχε επισημάνει πως μετά τις πρόσφατες ενέργειες ατόμων στην Ευρώπη που προκάλεσαν προσβολή σε πολλούς μουσουλμάνους, η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναλαμβάνει τη σθεναρή και αποφασιστική απόρριψη κάθε μορφής υποκίνησης θρησκευτικού μίσους και μισαλλοδοξίας.

«Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι βασική αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό περιλαμβάνει τον σεβασμό για άλλες θρησκευτικές κοινότητες» είχε τονίσει ο κ. Μπορέλ, προσθέτοντας ότι «η βεβήλωση του Κορανίου ή οποιουδήποτε άλλου ιερού βιβλίου είναι προσβλητική, ασέβεια και ξεκάθαρη πρόκληση. Οι εκφράσεις ρατσισμού, ξενοφοβίας και σχετικής μισαλλοδοξίας δεν έχουν θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Κρίστερσον: Δεν σχεδιάζονται σαρωτικές τροποποιήσεις στους νόμους περί ελευθερίας του λόγου

Από την πλευρά της, η Σουηδία έκανε γνωστό την Τρίτη ότι δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στους νόμους περί ελευθερίας του λόγου, ωστόσο επανέλαβε πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε τροποποιήσεις που θα επιτρέπουν στην αστυνομία να σταματά το δημόσιο κάψιμο ιερών βιβλίων, εφόσον υπάρχει σαφής απειλή για την εθνική ασφάλεια.

«Υπερασπιζόμαστε τη σουηδική ελευθερία του λόγου», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον, ενώ πρόσθεσε ότι «ξέρουμε πως η τρέχουσα κατάσταση δεν έχει τελειώσει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters/naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news