facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Ρωσικά ΜΜΕ: «Συνελήφθη για προδοσία ο στρατηγός Σουροβίκιν»

Ο πρώην διοικητής των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, φέρεται να έχει συλληφθεί από τις αρχές στη Ρωσία, σύμφωνα με αναφορές από ρωσικά ΜΜΕ και κανάλια του Telegram.

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, ο Σουροβίκιν συνελήφθη με την κατηγορία της προδοσίας το βράδυ της 27ης Ιουνίου και μεταφέρθηκε στο κέντρο κράτησης του Lefortovo μαζί με τον αναπληρωτή του, τον στρατηγό Andriy Yudin.

Αυτές οι αναφορές έρχονται λίγο μετά τις αποκαλύψεις από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο Ρώσος στρατηγός γνώριζε για την ανταρσία της Wagner και στήριξε τον Πριγκόζιν.

Συγκεκριμένα, οι New York Times αναφέρουν πως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν να διαπιστώσουν με ακρίβεια εάν ο «Στρατηγός Αρμαγεδδών», ο Σεργκέι Σουροβίκιν, βοήθησε τον Πριγκόζιν στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της ανταρσίας στη Ρωσία, που αποτέλεσε την πιο σημαντική εσωτερική απειλή για τον Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν στα 23 χρόνια που ηγείται της χώρας του.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι και άλλοι Ρώσοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί ενδεχομένως υποστήριξαν την προσπάθεια του Πριγκόζιν να αλλάξει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, ενώ ακόμα εκτιμούν ότι ο επικεφαλής της Wagner δεν θα τολμούσε να ξεκινήσει την ανταρσία δίχως να έχει πειστεί ότι θα λάβει την υποστήριξη και την βοήθεια που χρειάζεται από άτομα σε θέσεις εξουσίας.

Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες και αξιωματούχοι των ΗΠΑ είπαν στους New York Times ότι ο Πριγκόζιν φαινόταν να πιστεύει ότι μεγάλα τμήματα του ρωσικού στρατού θα τάσσονταν στο πλευρό του καθώς η συνοδεία του κινούνταν προς τη Μόσχα.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news