facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

WSJ: Οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία να σταματήσει τις ρωσικές πτήσεις με αμερικανικά αεροπλάνα

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιέζουν την Τουρκία να εμποδίσει τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να πετούν αεροπλάνα αμερικανικής κατασκευής από και προς τη χώρα, δήλωσαν αξιωματούχοι που γνωρίζουν τις συνομιλίες, όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal.

Η προσπάθεια αυτή σηματοδοτεί μια νέα ώθηση στην Ουάσιγκτον για να πείσουν τις χώρες να επιβάλουν κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία πέρυσι.

Ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν τον περασμένο μήνα ότι Τούρκοι ιδιώτες κινδυνεύουν με φυλάκιση, πρόστιμα, απώλεια εξαγωγικών προνομίων και άλλα μέτρα εάν παρέχουν υπηρεσίες όπως ανεφοδιασμό και ανταλλακτικά σε αεροπλάνα αμερικανικής κατασκευής που πετούν από και προς τη Ρωσία και τη Λευκορωσία κατά παράβαση των ελέγχων των εξαγωγών που επιβλήθηκαν πέρυσι, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Η βοηθός υπουργός Εμπορίου Τέα Ρόζμαν Κέντλερ παρέδωσε το μήνυμα στους Τούρκους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε τον Δεκέμβριο στην Τουρκία, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

«Η προειδοποίηση της Τουρκίας είναι ένα βασικό τεστ για το αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους μπορούν να απομονώσουν τη Ρωσία μακροπρόθεσμα ή αν η Μόσχα μπορεί να βρει έναν τρόπο να συνεχίσει τις οικονομικές δραστηριότητες με τη βοήθεια τρίτων χωρών που παίζουν κεντρικό ρόλο στη στρατηγική του Κρεμλίνου», γράφει η εφημερίδα.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν παρείχε στην εφημερίδα κάποιο σχόλιο σχετικά με το θέμα. 

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news