«Πράγματι υπήρξα νομική σύμβουλος, αποσπασμένη από τον Συνήγορο του Πολίτη, στο γραφείο του υπουργού πολιτισμού Αρ. Μπαλτά, ο οποίος παραμένει προσωπικός και αγαπημένος μου φίλος» και συμπλήρωσε πως υπήρξε «συνεργάτης σημαντικών ανθρώπων. Έχω υπάρξει κι άλλα πράγματα στη ζωή μου όμως και νομίζω έχω τη δυνατότητα και το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζομαι. Έχω υπάρξει συνεργάτης, παραμένω σύζυγος και μητέρα, ωστόσο έχω μια προσωπική διαδρομή και θα παρακαλούσα πολύ όσους ενδιαφέρονται για αυτά να εστιάσουν σε αυτό, στην επιστημονική και εργασιακή μου διαδρομή. Τα υπόλοιπα δεν αφορούν την ουσία. Δεν θα μιλήσω για σεξισμό ούτε για επιλεκτικές διαδρομές, αλλά νομίζω ότι το ταυτοτικό μου χαρακτηριστικό δεν είναι η ιδιότητά μου ως συνεργάτης του κ. Ράμμου, του κ. Μπαλτά ή του κ. Αποστολίδη. Τούς εκτιμώ ιδιαιτέρως και νιώθω ευγνώμων. Επιτρέψτε μου όμως να αυτοπροσδιοριστώ πλέον».
Σε ερώτηση για το αν η ΑΔΑΕ δικαιούται νομικά να δώσει ονόματα ανθρώπων που παρακολουθούντο και αν το έκανε αυτό, η κ. Παπανικολάου απάντησε συγκεκριμένα ότι «το περιεχόμενο των επιστολών που διαβίβασε στους πολιτικούς αρχηγούς είναι χαρακτηρισμένο ως απόρρητο έγγραφο. Συνεπώς δεν μπορώ να σας μιλήσω για το περιεχόμενο ακριβώς της επιστολής. Θα πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους τους αποδέκτες της επιστολής πώς το αξιοποίησαν. Από κει και πέρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως ένας από τους αποδέκτες το αξιοποίησε όπως εκείνος κρίνει. Δεν είναι στη δική μου αρμοδιότητα ως μέλος της Αρχής».
Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, χθες, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, απηύθυνε στο ΣΥΡΙΖΑ ερωτήματα σχετικά με το αν ο κ. Τσίπρας ανέφερε τα ονόματα έξι πολιτών, αν είχε άδεια, εκ μέρους τους, για να διαρρεύσει τα προσωπικά τους δεδομένα και αν στην επιστολή την οποία κράδαινε χθες, αναφέρονταν τα ονόματα αυτά.
Η κυρία Παπανικολάου περιέγραψε ως «υποχρέωση και καθήκον του Προέδρου της ΑΔΑΕ» την ενημέρωση για θέματα άρσης απορρήτου προς τον Πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων και τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για ατομική αρμοδιότητα, συνεπώς είναι απόφαση που την λαμβάνει ο πρόεδρος, δεν είναι απόφαση που ασκείται συλλογικά, για τον τρόπο που θα επιδοθεί το έγγραφο».
Συμπλήρωσε, δε, πως «οι υπόλοιποι αρχηγοί προφανώς δεν γνώριζαν ότι υπήρχε η πρωτοβουλία του προέδρου της Αρχής για διαβίβαση αυτής της επιστολής. Γιατί δεν είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα», αναφερόμενη στην απόφαση του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών να παραδώσει την επιστολή στον κ. Τσίπρα, κ. Ράμμου.
protothema
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου