facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση εκκένωσης “κατάληψης αναρχικών 111” στο κέντρο της πόλης

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιείται από νωρίς το πρωί για την εκκένωση κατάληψης στην οδό Εγνατία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την κατάληψη «111», που βρίσκεται στον ομώνυμο αριθμό της Εγνατίας, με το κτίριο να τελεί υπό αυτό το καθεστώς από τον Μάρτιο του 2015.

Στην επιχείρηση εκκένωσης πήραν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΘ. Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, της ομάδας ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβαν τους βασικούς ρόλους για την υλοποίηση της εκκένωσης.

Κατά την έφοδο των αστυνομικών το κτίριο ήταν άδειο, ενώ την επιχείρηση επιτηρούσε δικαστικός λειτουργός.

Οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση αντικειμένων που βρέθηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό συνέλεξαν ένα αλεξίσφαιρο, κράνη, ένα μαχαίρι 25cm, μια λάμα 15 cm, πυροσβεστήρες και μπουκάλια μπύρας που δεν είχαν καταναλωθεί, τα οποία αφού κατασχέθηκαν θα ελεγχθούν για αποτυπώματα και ίχνη DNA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ρόλο συντονιστή στην επιχείρηση είχε ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Σταύρος Κεσελίδης ενώ παραβρέθηκε και ο επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Γιώργος Δούβαλης.

Στο σημείο βρέθηκε εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ, ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές για τις παρεμβάσεις που θα κάνει ο οργανισμός στο κτίριο το επόμενο διάστημα, τη στιγμή που η οικοδομή παρουσιάζει προβλήματα στατικότητας.

Παράλληλα βρέθηκαν συνεργεία της ΔΕΗ και της ΕΥΑΘ για να κόψουν τις όποιες συνδέσεις.

Εξωτερικά της κατάληψης εγκαταστάθηκε διμοιρία των ΜΑΤ για να εμποδίσει την ανακατάληψη του χώρου.

Σε σφράγισμα της κατάληψης «111» επί της οδού Εγνατίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προχωρούν οι Αρχές, μετά τη σημερινή επιχείρηση εκκένωσής του και τα ευρήματα που συνέλεξε η αστυνομία.

Ήδη συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και της ΕΥΑΘ προχώρησαν στη διακοπή όλων των παροχών. Από την έρευνα που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει παράνομη ηλεκτρική εγκατάσταση με αυτοσχέδια συστήματα και συνδέσεις προκειμένου οι καταληψίες να ρευματοδοτήσουν παράνομα τον χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το εξαώροφο κτήριο ανήκει στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και αντιμετωπίζει σοβαρά στατικά προβλήματα με αποτέλεσμα να είναι ακατάλληλο.

Ήδη υπάρχει συνεργείο οικοδομών προκειμένου να προχωρήσει στο “σφράγισμα” του κτιρίου.

Δείτε εδώ το βίντεο:

thesstoday 

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news