facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οργή Ζελένσκι για ΝΑΤΟ! Νεκρό παιδί από αφυδάτωση στη Μαριούπολη

Ένα νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Τρίτης (08.03.2022), με τον πρόεδρο της Ουκρανίας όχι μόνο να εκφράζει την οργή του κατά της Ρωσίας για το θάνατο ενός παιδιού από αφυδάτωση στη Μαριούπολη αλλά να βάζει στο στόχαστρό του και τη Δύση, που δεν κάνει πράξει τις υποσχέσεις της για βοήθεια!

Σχεδόν από την πρώτη μέρα που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων από το ΝΑΤΟ. Αλλά αν γίνει αυτό, όπως έχει διαμηνύσει και η Μόσχα, θα σημαίνει εμπλοκή της Συμμαχίας στον πόλεμο και οι ΗΠΑ, όπως και το ΝΑΤΟ γενικότερα, το έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά.

Ο Ζελένσκι, σε νέο του μήνυμα, δεν μπορούσε να κρύψει την οργή του για τις υποσχέσεις πως η Ουκρανία θα στηριχθεί, που όμως δεν έγιναν πράξεις! «Σήμερα είναι 13 ημέρες που ακούμε υποσχέσεις. 13 ημέρες που μας λένε ότι θα μας βοηθήσουν στον αέρα, ότι θα υπάρξουν αεροσκάφη, ότι θα μας τα παραδώσουν», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Όμως την ευθύνη γι’ αυτό φέρουν επίσης αυτοί που δεν μπόρεσαν να πάρουν μια απόφαση στη Δύση εδώ και 13 ημέρες. Αυτοί που δεν εγγυήθηκαν την ασφάλεια του ουκρανικού αέρα από τους Ρώσους δολοφόνους. Η ανθρωπιά, η οποία πρέπει να επικρατήσει στις παγκόσμιες πρωτεύουσες, πρέπει να υπερισχύσει του φόβου», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Νεκρό παιδί στη Μαριούπολη

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε ακόμα ότι ένα παιδί πέθανε από αφυδάτωση στην πολιορκημένη Μαριούπολη, η οποία έχει μείνει χωρίς παροχή νερού, ηλεκτρικού ρεύματος ή θέρμανση για μέρες και πως οι Ρώσοι επιτέθηκαν στον ανθρωπιστικό διάδρομο, σταματώντας την εκκένωση αμάχων. 

«Το 2022 από αφυδάτωση», είπε ο Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, παρομοιάζοντας την ανθρωπιστική κρίση που συνδέεται με τον ρωσικό βομβαρδισμό ουκρανικών πόλεων με αυτήν που είχε προκληθεί από την εισβολή των Ναζί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο θάνατος του παιδιού δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι στιγμής να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή, επισημαίνει το Reuters.

Η Μόσχα χαρακτηρίζει τις ενέργειές της στην Ουκρανία “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” για τον αφοπλισμό της γειτονικής της χώρας και τη σύλληψη ηγετών, τους οποίους χαρακτηρίζει “νεοναζί” και αρνείται ότι βάζει στο στόχαστρο αμάχους.

Τουλάχιστον 21 άμαχοι έχασαν χθες, Δευτέρα, τη ζωή τους από ρωσικά αεροπορικά πλήγματα κατά της πόλης Σούμι, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας, ανακοίνωσαν νωρίτερα οι ουκρανικές αρχές.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news