facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Η Ρωσία εκκενώνει την πρεσβεία στην Ουκρανία

Η Ρωσία αποφάσισε να απομακρύνει το διπλωματικό της προσωπικό από την πρεσβεία στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών στη Ρωσία οι διπλωμάτες έπεσαν θύματα απειλών στην Ουκρανία και το Κίεβο δεν αντέδρασε.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να φροντίζουμε τους Ρώσους διπλωμάτες και υπαλλήλους της πρεσβείας και των γενικών προξενείων. Για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλειά τους, η ρωσική ηγεσία αποφάσισε να εκκενώσει το προσωπικό των ρωσικών ξένων αποστολών στην Ουκρανία. Η απόφαση αυτή θα εφαρμοστεί στο πολύ εγγύς μέλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν νωρίτερα πήρε το πράσινο φως από το κοινοβούλιο στη Ρωσία για την χρήση στρατού στο εξωτερικό ενώ ξεκαθάρισε πως ακόμη δεν έχει σκοπό να τον χρησιμοποιήσει αυτή τη στιγμή στο Ντονμπάς. Την ίδια ώρα πάντως ουκρανικές πηγές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10.000 ρώσους στρατιώτες στην χώρα.

Συγκεκριμένα τόνισε πως δεν θα στείλει άμεσα στρατεύματα στο Ντονμπάς. «Δεν είπα ότι ο στρατός θα πάει τώρα όπου να ’ναι» δήλωσε στους δημοσιογράφους, απαντώντας στο ερώτημα μέχρι πού μπορούν να φθάσουν οι Ρώσοι στρατιωτικοί στο Ντονμπάς.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως «είναι εντελώς αδύνατον γενικά να προβλεφθεί κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο πιθανών ενεργειών στο Ντονμπάς, αυτό εξαρτάται από τη συγκεκριμένη κατάσταση που διαμορφώνεται επί τόπου, επί του πεδίου, όπως λέγεται».

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news