facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Η ενημέρωση για τον κορονοϊό: Ποιοι θα λάβουν πιστοποιητικό επαναμόλυνσης

Όπως κάθε Πέμπτη έτσι και σήμερα, 17.02.2022, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας, μια μέρα μετά την ανακοίνωση πως η άρση μέτρων… έρχεται και μάλιστα από το προσεχές Σάββατο, 19.02.2022.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όλα αυτά ενώ ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει ήδη 19.504 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, με την Αττική να καταγράφει 6062 εξ αυτών και την Θεσσαλονίκη 2112 (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων).

Η Μίνα Γκάγκα είπε μεταξύ άλλων πως η πανδημία φαίνεται να υποχωρεί με αργούς ρυθμούς στη χώρα μας. 2.653 αιτήσεις έχουν γίνει για τα αντιικά φάρμακα, εκ των 1957 συσκευασίες έχουν παραδοθεί, 322 αιτήσεις έχουν ακυρωθεί από τους ίδιους ασθενείς και οι υπόλοιπες έχουν προγραμματιστεί για παράδοση. 

Από την πλευρά της, η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως ΚΕΑ, Κάρπαθος, Θάσος και Σύρος, Κιλκίς και ΠΕ Φωκίδας, παρουσίασαν αύξηση κρουσμάτων. Παρατηρήθηκε αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών, με τις νέες εισαγωγές να μειώνονται την τελευταία εβδομάδα κατά 13%, ενώ μειώθηκαν και οι εισαγωγές παιδιών και εφήβων. 

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε μεταξύ άλλων πως η πίεση στο ΕΣΥ δείχνει ότι υπάρχει αποσυμπίεση. 

“Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα επανεξεταστεί το ζήτημα της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών”, είπε η Μίνα Γκάγκα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

newsit 

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news