facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Προειδοποίηση Μαγιορκίνη για νέα μετάλλαξη ακόμα και Μάρτιο

Η χαλάρωση στα μέτρα -ειδικά για τους πλήρως εμβολιασμένους- πλησιάζει και όλα δείχνουν, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο Reader ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, ότι σύντομα θα επανέλθει η χώρα μας στην προ της μετάλλαξης Όμικρον περίοδο και σε δεύτερο -αλλά σύντομο- χρόνο, στην κανονικότητα.

Βέβαια, αφήνει ένα «παράθυρο» για μία ακόμη μετάλλαξη που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία μέσα στο 2022, αλλά θεωρεί ότι ο εμβολιασμός -που είναι το μόνο «όπλο» απέναντι στον κορωνοϊό- προχωρά και γι' αυτό δεν έχει επηρεαστεί τόσο το Σύστημα Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό, όπως τονίζει ο κ. Μαγιορκίνης στη συνέντευξή του, ότι όταν νοσούν πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, η νόσος είναι πιο ήπια και πιο διαχειρίσιμη και γι' αυτό σύντομα θα αρθούν και άλλα μέτρα.

«Θεωρώ ότι η κανονικότητα για τους πλήρως εμβολιασμένους είναι πολύ κοντά. Έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα ήπιων επιπρόσθετων μέτρων που έπληξαν και τους εμβολιασμένους εξαιτίας της σφοδρότητας του κύματος της Όμικρον, θεωρώ ότι σύντομα θα επανέλθουμε στην προ Όμικρον κανονικότητα και θα κάνουμε τα τελευταία βήματα προς την κανονικότητα. Ήδη η διεθνής κινητικότητα σε άτομα με ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορεί να γίνει χωρίς την απαίτηση προαναχωρησιακού τεστ», δηλώνει.

Ο καθηγητής ρωτήθηκε αν έχει κάποιες ενδείξεις για την εμφάνιση νέας μετάλλαξης. Όπως είπε: «Στο τέλος του 2020, είδαμε την έλευση τριών σημαντικών παραλλαγών ανησυχίας, Άλφα, Βήτα και Γάμα, ενώ στο 2021 είδαμε την έλευση της Δέλτα και της Όμικρον. Είναι λοιπόν αναμενόμενο να περιμένουμε τουλάχιστον ακόμα μία μετάλλαξη ανησυχίας μέσα στο 2022. Το χρονικό σημείο αυτής της εμφάνισης είναι εξαιρετικά δύσκολο να το προβλέψουμε. Προς το παρόν φαίνεται ότι ο Δεκέμβριος είναι ο πιο “καυτός” μήνας καθότι η Άλφα, η Βήτα, η Γάμα και η Όμικρον παρουσιάστηκαν εκείνη τη χρονική στιγμή. Η Δέλτα παρουσιάστηκε πέρυσι τον Μάρτιο με Απρίλιο, οπότε είναι το δεύτερο πιθανό χρονικό σημείο εμφάνισης μιας νέας παραλλαγής».

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news