facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Καλάβρυτα: Πώς σκοτώθηκαν οι τρεις αναρριχητές – «Πάτησαν στη χιονοστιβάδα, έφυγε ακαριαία και τους πλάκωσε»

Στο πένθος «έχει βυθιστεί» η Αχαΐα από τον άδικο χαμό των τριών αναρριχητών στη χιονισμένη και απόκρημνη οροσειρά του Χελμού, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Η αγαπημένη συνήθεια των τριών φίλων έμπειρων ορειβατών – αναρριχητών, έμελλε να αποβεί μοιραία στα Καλάβρυτα και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Πάτρας τους αποχαιρετά με “βαριά” καρδιά.

«Ήταν η κακιά στιγμή» αναφέρει στο newsit.gr ο Μιχάλης Μαράζης, ταμίας του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Πάτρας.

Πώς έγινε το δυστύχημα

«Δυστυχώς είναι μεγάλη απώλεια για την Πατρινή αλλά και συνολικά την ελληνική ορειβασία και αναρρίχηση. Ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Παναγιώτης ήταν από τους καλύτερους αναρριχητές, με πολλές διαδρομές στα αναρριχητικά πεδία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ήταν η κακιά στιγμή. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, είχαν τον απαραίτητο και κατάλληλο εξοπλισμό για αυτές τις συνθήκες. Ήταν άτυχοι. Πρέπει να πάτησαν στη βάση της χιονοστιβάδας και αυτή να έφυγε ακαριαία και να τους πλάκωσε».

Ο κ. Μαράζης μιλώντας στο newsit.gr εξηγεί ότι «Την διαδρομή αυτή δεν ήταν πρώτη φορά που την έκαναν. Ήξεραν την τοποθεσία, ήξεραν πότε έχει το κατάλληλο πάγο για να κάνουν αυτή τη διαδρομή. Η φύση είναι απρόβλεπτη. Εγώ ασχολούμαι με το περπάτημα και την ορειβασία. Οι τρεις τους ήταν δεινοί αναρριχητές και εκπαιδευτές, τα ήξεραν όλα. Προσέχεις, προσέχεις αλλά τελικά… Και οι άνθρωποι αυτοί ήταν πολύ προσεκτικοί, είχαν εμπειρία και πολλές διακρίσεις».

Οι σοροί του Θανάση Σωτηρόπουλου, του Γιάννη Τορέλλι και του Παναγιώτη Τέκου εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή ύδατα της Στυγός, 2 χλμ. μακριά από τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού, μετά από πολύωρες έρευνες που ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον πατέρα του Ερμή

Ο πατέρας του 21χρονου Ερμή που την προηγούμενη εβδομάδα έχασε τη ζωή του στα Τζουμέρκα έπειτα από πτώση σε χαράδρα ήταν στενός φίλος με έναν από τους αναρριχητές που σκοτώθηκαν στα Καλάβρυτα.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Θεοχαρόπουλος ήταν στενός φίλος με τον εκπαιδευτή του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών Γιάννη Τορέλλι, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με τους άλλους δύο συντρόφους του, την Κυριακή.

Ο ίδιος μίλησε στο Mega αναφέροντας: «Ο Γιάννης Τορέλλι ήταν ένας από τους καλύτερους αναρριχητές που έχουν περάσει από την Ελλάδα. Και στον βράχο και στο χειμερινό βουνό. Τα τελευταία χρόνια σκαρφαλώναμε μαζί σε πάγο. Είχε εμπειρία μεγάλη, δυνατό παιδί ήταν, τι να πούμε. Αυτό έρχεται έξι μέρες μετά τον θάνατο του γιου μου. Από τις 20.00 το βράδυ ήξεραν ότι είναι αγνοούμενοι. Τι έκαναν όλη τη νύχτα;».

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news