facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στο πρόστιμο στους άνω των 60 - Πλεύρης & Οικονόμου: Κανονικά το πρόστιμο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση και να μην ισχύσει από τις 16 Ιανουαρίου η επιβολή του προστίμου για τους πολίτες άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

αν δούμε ότι σπεύδουν οι πολίτες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας να εμβολιαστούν ίσως δώσουμε περισσότερο χρόνο, ενώ εξήγησε ότι όλα τα μέτρα θα τα δουν οι ειδικοί αυτή την εβδομάδα, καθώς λήγουν την Κυριακή, ενώ εκτίμησε ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους θα είναι το πιο δύσκολο.

Επικαλούμενος τα πιο πρόσφατα στοιχεία, δήλωσε ότι είμαστε σε καλό δρόμο καθώς δεν υπάρχουν ασθενείς με τη μετάλλαξη Όμικρον στις ΜΕΘ

Ο υπουργός, τόνισε επίσης, ότι σχεδιάζεται εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης στο testing για να περιοριστούν και οι ουρές.

Πλεύρης & Οικονόμου: Κανονικά το πρόστιμο  

Πλεύρης: Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση για την επιβολή διοικητικού προστίμου στους 60+ που δεν έχουν εμβολιαστεί

Γενικότερα αυτό που έχει πει η Κυβέρνηση, είναι ότι αν εξεταστεί η υποχρεωτικότητα θα έχει ηλικιακά χαρακτηριστικά, όπως και στους 60+. Πρώτα, όμως, θέλουμε να δούμε την πλήρη εφαρμογή της στους 60 και άνω, για τους οποίους από τη Δευτέρα μπαίνουμε πλέον στη διαδικασία των διοικητικών κυρώσεων που θα εφαρμοστούν από την πρώτη μέρα, δεν θα υπάρξει παράταση όπως διάβασα ότι μπορεί να υπάρχει.

          Απλώς αυτό που θα εξεταστεί είναι δυο βασικές κατηγορίες. Πρώτα από όλα θα πρέπει να έχουν εξεταστεί οι περιπτώσεις συμπολιτών μας που έχουν κάνει αίτηση για εξαίρεση, οπότε όσων δεν έχει εξεταστεί η αίτηση, λογικό είναι ότι δεν θα μπορεί να τους επιβληθεί το πρόστιμο.

          Δεύτερον, θα πρέπει να έχουν γίνει και όλοι οι κατ΄ οίκον εμβολιασμοί. Προφανέστατα σε έναν άνθρωπο που δεν θα τον έχουμε εξυπηρετήσει- αν και πιστεύουμε ότι μέχρι τότε θα έχουν εξυπηρετηθεί όλες οι αιτήσεις-  δεν θα μπορούμε να του επιβάλουμε διοικητικό πρόστιμο.

          Κατά τα λοιπά όμως θα εφαρμοστεί κανονικά.

Οικονόμου: Κανονικά το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ είπε ότι οι 60 και άνω έχουν ακόμη στη διάθεσή τους πέντε ημέρες για να κλείσουν τα ραντεβού τους και να εμβολιαστούν και πως από τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα των 100 ευρώ κάθε μήνα.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους άνω των 50 λέγοντας ότι είναι μια σκέψη που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι και «πολύ σύντομα θα ξεκαθαριστεί αν θα πάμε σε αυτή την κατεύθυνση ή όχι».

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι το ηλικιακό κριτήριο στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο αποτελεσματικό και θύμισε ότι στις ΜΕΘ κατά 85% νοσηλεύονται ανεμβολίαστοι.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news