facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Νέα τροπολογία: Τι προβλέπεται για Κτηματολόγιο και κυριότητα θέσεων στάθμευσης

Με νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου «Ενίσχυση δημοσιότητας και διαφάνειας στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο – Σύσταση ηλεκτρονικών μητρώων έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου και λοιπές ρυθμίσεις αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης» εισάγονται ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ειδικότερα, προβλέπονται τα ακόλουθα:

1. Ρυθμίζονται θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του Ελληνικού Κτηματολογίου (Φορέας) και συγκεκριμένα:
α. Μετατίθεται εκ νέου, η καταληκτική ημερομηνία μέχρι την οποία:
-καταργούνται σταδιακά τα Υποθηκοφυλακεία, τα κτηματολογικά γραφεία καθώς και οι θέσεις αυτών,
-συστήνονται Υποκαταστήματα στα Κτηματολογικά Γραφεία του Φορέα,
-πραγματοποιείται η μεταφορά και ένταξη του προσωπικού των καταργούμενων έμμισθων υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων στις οργανικές θέσεις του προσωρινού Κλάδου μονίμων υπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Φορέα.
β. Παρατείνεται, επίσης, η προθεσμία έκδοσης της κ.υ.α. με την οποία καθορίζονται ειδικότερα τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση εκπρόθεσμης δήλωσης εμπράγματου ή άλλου εγγραπτέου στα κτηματολογικά βιβλία δικαιώματος.

2. Ρυθμίζεται το ζήτημα κυριότητας ανοικτών θέσεων στάθμευσης στην πιλοτή πολυκατοικίας με μονομερή τροποποίηση της πράξης οριζόντιας ιδιοκτησίας.

3. Επιτρέπεται, σύμφωνα με τις αναφερόμενες χρονικές και λοιπές προϋποθέσεις, η συμπλήρωση εκκρεμών αιτήσεων που έχουν κατατεθεί ή επανυποβληθεί στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Κατασκευών Κεραιών (ΣΗΛΥΑ), για την αδειοδότηση κατασκευών κεραιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Περαιτέρω, παρατείνεται η προθεσμία αδειοδότησης των προαναφερόμενων κατασκευών κεραιών από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), μετά το πέρας της οποίας η Αρχή προβαίνει στην απομάκρυνση όσων δεν αδειοδοτούνται.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news