facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έξι νεκροί από πύραυλο σε πολυκατοικία στο Μικολάιβ

Mε αμείωτη σφοδρότητα μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία που κοντεύει τους εννέα μήνες. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ουκρανική πόλη Μικολάιβ το πρωί της Παρασκευής από ρωσική πυραυλική επίθεση κατά πολυκατοικίας. 

Ο πύραυλος της Ρωσίας έπληξε πενταώροφο κτίριο κατοικιών στην πόλη Μικολάιβ, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης νότια της Ουκρανίας. Μετά την ανάσυρση τριών πτωμάτων, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν άλλα τρία, ενώ υπάρχουν και τουλάχιστον δύο σοβαρά τραυματισμένοι πολίτες. 

Διασώστες ερευνούν τα συντρίμμια για επιζώντες, έγραψε ο δήμαρχος του Μικολάιβ Ολεξάντρ Σενκέβιτς στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. 

Δείτε βίντεο:

Την επίθεση στην πόλη Μικολάιβ επιβεβαίωσε με ανάρτηση του στο Telegram και ο περιφερειάρχης Βιτάλι Κιμ. «Το Μικολάιβ έγινε και πάλι στόχος εχθρικών πυραύλων. Μία από τις ρουκέτες έπληξε μια πολυκατοικία πέντε ορόφων, η οποία καταστράφηκε» ανέφερε. 

Δείτε φωτογραφίες:

Υπενθυμίζεται ότι το Μικολάιβ ήταν το πρώτο σημείο αντίστασης στη ρωσική προέλαση την περασμένη άνοιξη, όταν οι επίλεκτες δυνάμεις από τη ρωσοκρατούμενη Κριμαία κατέλαβαν τάχιστα τη γειτονική Χερσώνα και προσπάθησαν να βαδίσουν προς την Οδησσό ώστε να κατακτήσουν όλο το θαλάσσιο μέτωπο του βόρειου Εύξεινου Πόντου, μέχρι τη Μολδαβία. Τα στρατεύματα όμως του Κιέβου αντιστάθηκαν αποτελεσματικά στα περίχωρα, υποχρεώνοντας τότε τους Ρώσους σε σύμπτυξη στα όρια της περιφέρειας της Χερσώνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters/newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news