facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Η Τουρκία επιτίθεται μέσω Γερμανίας: «Μην παίρνετε θέση, η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας»

Το δόγμα… “όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας” φαίνεται ότι ακολουθεί η Τουρκία, που ενοχλήθηκε από το γεγονός πως η Γερμανία εγκατέλειψε τη θέση των ίσων αποστάσεων και αναγνώρισε τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας. 

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Τουρκία κάλεσε τη Γερμανία να μη… φυτρώνει εκεί που δεν τη “σπέρνουν” και να μη γίνεται «όργανο ανομίας» (!) ούτε και να εκφράζει απόψεις σε ζητήματα όπου δεν έχει καμία εξουσία και επανέλαβε τις κατηγορίες της πως δεν είναι εκείνη που παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο και τα ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά τα ελληνικά μαχητικά! 

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας επιτίθεται στη Γερμανία αλλά με απώτερο στόχο την Ελλάδα, κατηγορώντας τη χώρα μας πως εκτός από παραβιάσεις και παρενοχλήσεις τουρκικών αεροσκαφών, δεν ανταποκρίνεται και στις προσκλήσεις για διάλογο! Και μάλιστα, σημειώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ, η Ελλάδα δεν κάθεται στο τραπέζι του διαλόγου με “δικαιολογία την ένταση στο Αιγαίο”. 

Η οργισμένη αντίδραση της Τουρκίας είναι απάντηση στα όσα δήλωσε χθες (15.06.2022) ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστιαν Βάγκνερ, πως «η επιθετική ρητορική, καθώς και η τουρκική παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, δίνουν αφορμή για ανησυχία». 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας

«Είναι απαράδεκτο ο Γερμανός εκπρόσωπος διατυπώνει αβάσιμες καταγγελίες κατά της χώρας μας, παρόλο που η Ελλάδα είναι αυτή που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της χώρας μας, πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την ηπειρωτική χώρα μας και παρενοχλεί τα αεροπλάνα μας.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον Γερμανό εκπρόσωπο ότι δεν είναι η Τουρκία αυτή που δεν ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις για τις διμερείς συναντήσεις και τις συναντήσεις του ΝΑΤΟ για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για ένα χρόνο και χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την ένταση στο Αιγαίο.

Καλούμε τη Γερμανία, η οποία ισχυρίζεται ότι καταβάλλει προσπάθειες για διάλογο και αποκλιμάκωση, να μην παίρνει θέση στις διαφορές μεταξύ των δύο συμμάχων, να μην είναι όργανο της ανομίας άλλων χωρών και να μην κάνει μεροληπτικά σχόλια σε τομείς και ζητήματα που δεν έχουν καμία εξουσία και ευθύνη».

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news