facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Μεντβέντεφ: Εξαγωγές τροφίμων-σιτηρών σε «φιλικές χώρες» - Σε ρούβλια ή στο εθνικό συνάλλαγμα οι πληρωμές

Η Ρωσία θα εξάγει τρόφιμα και σιτηρά μόνο σε «φιλικές χώρες» με πληρωμές σε ρούβλια ή στο εθνικό συνάλλαγμά τους, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο σημερινή δήλωση του αναπληρωτή προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Όπως έγραφε χθες η «Ναυτεμπορική» για τη Ρωσία, «μη φιλικές», θεωρούνται 48 χώρες που μετέχουν στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση, σε αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η Ρωσία αντιπροσωπεύει σχεδόν το 30% των παγκόσμιων εξαγωγών σιτηρών και οι πωλήσεις τους υπερβαίνουν εκείνες των ρωσικών όπλων. Πέρυσι, οι εξαγωγές ρωσικών σιτηρών ξεπέρασαν τα 37 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε δηλώσεις του στο μεταξύ στο TASS, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε «παρενέργεια της αντιρωσικής πολιτικής του Λονδίνου την αδυναμία της Shell να αγοράσει ρωσικό αέριο. «Το Λονδίνο θέλει να είναι ο ηγέτης σε οτιδήποτε είναι αντιρωσικό, θέλει ακόμη και να είναι μπροστά από την Ουάσιγκτον. Λοιπόν, εδώ είναι οι παρενέργειες», είπε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας το γεγονός ότι, σε αντίθεση με άλλες Ε.Ε. χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε κυρώσεις στην Gazprombank και τώρα αδυνατεί να πληρώσει για το ρωσικό αέριο, ακόμη και σε ρούβλια.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg την Παρασκευή, η Shell πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει για το ρωσικό αέριο αυτόν τον μήνα, επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιβάλει κυρώσεις στην Gazprombank.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news