facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανεξάρτητη έρευνα για τη Μπούτσα ζητά ο ΟΗΕ – Σολτς: Θα επιβληθούν κι άλλες κυρώσεις

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε «σοκαρισμένος» από τις εικόνες των νεκρών πολιτών στην Μπούτσα της Ουκρανίας, όπου σύμφωνα με το Κίεβο εντοπίστηκαν πολλά πτώματα αμάχων μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων.

Στη λακωνική ανακοίνωσή του ο Γκουτέρες είπε ότι «είναι ουσιαστικής σημασίας μια ανεξάρτητη έρευνα να οδηγήσει στη λογοδοσία των υπευθύνων».

Η Ύπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ από την πλευρά της σημείωσε ότι ο εντοπισμός των μαζικών τάφων στην Μπούτσα εγείρει «σοβαρά ερωτηματικά» όσον αφορά τη διάπραξη «πιθανών εγκλημάτων πολέμου» και τόνισε ότι είναι σημαντικό να διαφυλαχθούν όλες οι αποδείξεις. «Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να σχολιάσουμε τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου των πολιτών στην Μπούτσα αλλά αυτό που ξέρουμε μέχρι σήμερα εγείρει σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχίες για πιθανά εγκλήματα πολέμου και σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», τόνισε.
 
Κι άλλες κυρώσεις ζητά η Γερμανία

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς είπε σήμερα ότι οι χώρες της Δύσης θα αποφασίσουν για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας εντός των επόμενων ημερών, με αφορμή τις ωμότητες που διέπραξαν οι Ρώσοι στρατιώτες».

«Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν και οι υποστηρικτές του θα αισθανθούν τις συνέπειες» των πράξεών τους, ανέφερε ο Σολτς.

«Και θα συνεχίσουμε να διαθέτουμε όπλα στην Ουκρανία, ώστε η χώρα να μπορεί να αμυνθεί απέναντι στη ρωσική εισβολή», πρόσθεσε.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news