facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Γαλλικές εκλογές: Νίκη Μακρόν με 58,2% δίνουν τα exit polls

Νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές δίνει το πρώτο exit poll, τα οποί δημοσιεύθηκε μετά και την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και στις μεγάλες πόλεις.

Ειδικότερα, ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 58,2% στο exit poll της Ipsos, ενώ η Μαρίν Λεπέν το 41,8%.

Το προβάδισμα Μακρόν είναι μεγαλύτερο από αυτό που προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις, αλλά μικρότερο σε σχέση με τη νίκη του επί της Μαρίν Λεπέν το 2017.

Εάν η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί και από το αποτέλεσμα στην κάλπη, ο Εμανουέλ Μακρόν θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος στην πρόσφατη ιστορία της Γαλλίας (με εξαίρεση προέδρους σε κυβερνήσεις συνεργασίας) ο οποίος καταφέρνει να επανεκλεγεί για δεύτερη φορά.

Ο Εμανουέλ Μακρόν παρακολούθησε από το μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα, ενώ αυτή την ώρα μεταβαίνει στο Πεδίο του ‘Αρεως κάτω από τον Πύργο του ‘Αιφελ όπου θα απευθυνθεί προς τους φίλους του παρουσία 1300 δημοσιογράφων που έχουν διαπιστευθεί.

Οι πρώτες δηλώσεις της Λεπέν

Η Μαρίν Λεπέν απευθύνθηκε προς τους φίλους της, στο κέντρο του Παρισιού παρουσία 500 δημοσιογράφων που έχουν διαπιστευθεί, αποδεχόμενη την ήττα της.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε δει έναν μεγάλο άνεμο ελευθερίας να σαρώνει αυτή τη χώρα», ανέφερε η Μαρίν Λεπέν στους υποστηρικτές της, αλλά οι Γάλλοι ψηφοφόροι «αποφάσισαν διαφορετικά».

Ωστόσο, όπως δήλωσε, θεωρεί ως «νίκη»  την επίδοσή της στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Όπως ανέφερε, οι αντίπαλοι που θεώρησαν το κόμμα της νεκρό, «χίλιες φορές και χιλιάδες φορές έκαναν λάθος».

Παράλληλα υποσχέθηκε πως θα ηγηθεί του κόμματός της στη μάχη των βουλευτικών εκλογών.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news