facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Επιτροπή Εμβολιασμών: Ισχυρή σύσταση για 4η δόση, ποιους αφορά

Η Επιτροπή Εμβολιασμών ανακοίνωσε πως σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού εκτιμήθηκε ότι το πιθανό σχετικό όφελος από τη 4η δόση εμβολίου mRNA κατά του κορωνοϊού αναμένεται να είναι μεγαλύτερο σε άτομα 70ετών και άνω, σε όσα διαμένουν σε μονάδες φιλοξενείας, καθώς και σε άτομα άνω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα. Η χορήγησε συστήνεται σε χρονικό διάστημα τέσσερις μήνες μετά την πρώτη αναμνηστική δόση.

Εάν έχουν νοσήσει δεν προτείνεται δεύτερη αναμνηστική δόση, σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών με θέμα το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την CoViD-19, τον κορωνοϊό, την εξέλιξη της πανδημίας, τις μεταλλάξεις, την προοπτική των εμβολίων και την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής, η τρίτη δόση αποδείχθηκε ασφαλής και αποτελεσματική έναντι σοβαρής νόσου από τις παραλλαγές Δέλτα και Όμικρον. Τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και υπό ανοσοκαταστολή βρίσκονται όμως σε κίνδυνο γιατί εμφανίζουν εξ αρχής χαμηλότερη ανοσοαπόκριση.

“Σήμερα εξακολουθούμε να παρατηρούμε αυξημένο αριθμό μολύνσεων που οδηγούν όμως σε μικρότερο αριθμό νοσηλειών, λόγω του εμβολιασμού” τόνισε η κα Θεοδωρίδου υπογραμμίζοντας ότι η Επιτροπή εκτιμά ότι το πιθανό όφελος από την τέταρτη δόση αναμένεται να ειναι μεγαλύτερο σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών και σε όσα διαμένουν σε οίκους ευγηρίας, καθώς και σε άτομα άνω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα. Η Επιτροπή προτείνει τη χορήγηση της τέταρτης δόσης σε διάστημα τεσσάρων μηνών μετά την πρώτη αναμνηστική δόση. Σε άτομα που έχουν νοσήσει και έχουν εμβολιαστεί, δεν χρειάζεται δεύτερη αναμνηστική δόση», σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Οι επιστήμονες αναλύουν διεξοδικά τα δεδομένα που ισχύουν σε άλλες χώρες, με τις ΗΠΑ να έχουν ξεκινήσει να χορηγούν την 4η δόση σε όσους είναι άνω των 50 ετών.

Επίσης εγκρίθηκε:

  • Η χορήγηση τέταρτης δόσης, τρεις μήνες μετά την τρίτη δόση, σε παιδιά και εφήβους 12-17 ετών με ανοσοκαταστολή και νοσήματα υψηλού κινδύνου
  • Η χορήγηση τρίτης δόσης, έξι μήνες μετά τη δεύτερη, σε παιδιά και εφήβους 12-17 ετών που ανήκουν στην ομάδα με αυξημένο κίνδυνο (διαβήτης, παχυσασρκεία, καρδιαγγειακά νοσήματα), έξι μήνες μετά τη δεύτερη.
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη δεύτερη αναμνηστική δόση 

Την Πέμπτη 7 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την δεύτερη αναμνηστική – τέταρτη δόση στους άνω των 80 ετών, ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει για τους 70-79 ετών και σταδιακά και για τους υπόλοιπους, με επόμενη ηλικιακή ομάδα τους 60-69.

Όπως ανέφερε στη χώρα μας έχουν γίνει 20.590.000 εμβολιασμοί σε 7.894.000 πολίτες που έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση, που αντιστοιχεί σε 75,2 % του γενικού πληθυσμού και 84,8 % του ενήλικου πληθυσμού.

Ακολούθως επισήμανε ότι ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 75,1 % και 85,6 %.

Περισσότεροι από 7.595.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 72,4 % του γενικού πληθυσμού και 81,1 % του ενήλικου πληθυσμού, ενώ στην Ευρώπη το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι στο 72,4 % του γενικού πληθυσμού και στο 83,1 % του ενήλικου πληθυσμού.

Συνεχίζοντας, είπε ότι οι δικαιούχοι της πρώτης αναμνηστικής δόσης είναι 6.858.000 (το 90,4% των ολοκληρωμένων εμβολιασμών) εκ των οποίων 5.695.000 εμβολιάστηκαν, που αντιστοιχούν στο 83% των δικαιούχων, ενώ άλλοι 100.000 έχουν κλείσει ραντεβού, συνολικά δηλαδή το 85%. Σε όσους είχαν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο ή είχαν περάσει επτά μήνες από τον προηγούμενο εμβολιασμό τους, μόνο ένα 8% δεν έχει πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση.

Τέλος, υπενθύμισε ότι το πιστοποιητικό νόσησης έχει ισχύ για ένα εξάμηνο.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news