facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Ζελένσκι: H Ουκρανία χρειάζεται το 1% των αρμάτων μάχης και των αεροσκαφών του NATO – Φοβάστε τη Μόσχα;

Νέο αίτημα στα κράτη της Δύσης να παρέχουν στην Ουκρανία ένα μικρό μέρος από το στρατιωτικό τους υλικό απηύθυνε ξανά ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ αναρωτήθηκε αν η μέχρι στιγμής άρνησή τους έχει επειδή φοβούνται τη Μόσχα.

Αρκετές χώρες έχουν υποσχεθεί να στείλουν αντιαρματικούς πυραύλους ή  φορητά όπλα, αλλά ο Ζελένσκι υποστήριξε πως το Κίεβο δεν έπαιρνε αυτό που χρειαζόταν.

«Είναι άρματα μάχης για το κράτος μας. Είναι αντιπυραυλική άμυνα. Είναι όπλα κατά πλοίων. Αυτό έχουν οι εταίροι μας, αυτό ακριβώς μαζεύουν σκόνη εκεί»,  ανέφερε. «Όλα αυτά δεν είναι μόνο για την ελευθερία της Ουκρανίας αλλά για την ελευθερία της Ευρώπης».

Η Ουκρανία χρειάζεται μόλις το 1% των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ και το 1% των αρμάτων μάχης της, τόνισε, προσθέτοντας ότι θα ήταν αδύνατο να σταματήσουν οι ρωσικές επιθέσεις στο πολιορκημένο λιμάνι της Μαριούπολης χωρίς αρκετά άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και αεροσκάφη.

«Περιμέναμε ήδη 31 ημέρες. Ποιος είναι υπεύθυνος για την ευρωατλαντική κοινότητα; Είναι πραγματικά ακόμα η Μόσχα, λόγω εκφοβισμού;», αναρωτήθηκε.

Ο Ζελένσκι έχει υποστηρίξει επανειλημμένα ότι η Ρωσία θα επιδιώξει να επεκταθεί περαιτέρω στην Ευρώπη εάν πέσει η Ουκρανία. Ωστόσο, το ΝΑΤΟ απέρριψε τις εκκλήσεις του για δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία με το σκεπτικό ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει έναν ευρύτερο πόλεμο, αναφέρει το Reuters.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news