facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Τουρκία: Ζητάει F-35 και Patriot από τις ΗΠΑ και θα «δει τι θα κάνει» με τους S-400

Να παραδώσουν στην Τουρκία «χωρίς προϋποθέσεις» μαχητικά F-35 και το αντιπυραυλικό σύστημα Patriot και μετά να συζητηθούν όλα τα σενάρια που αφορούν τους ρωσικούς S-400 ακόμα και αυτό που αφορά την αποστολή τους στην Ουκρανία, ζητά από τις ΗΠΑ η Άγκυρα διά του διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Ο στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε άρθρο του στην Wall Street Journal τονίζει, ότι ο τουρκικός λαός δεν παίρνει πλέον σοβαρά καμία άτυπη δέσμευση της Δύσης για την προμήθεια Patriot. Επαναλαμβάνει την θέση της Άγκυρας, ότι η Τουρκία στράφηκε στους ρωσικούς S-400, γιατί δεν της δόθηκε η δυνατότητα να αγοράσει Patriot. Μάλιστα, ο Αλτούν δεν ζητά πλέον μαχητικά αεροσκάφη F-16, αλλά F-35, αξιώνει δηλαδή την επιστροφή στο πρώτο πρόγραμμα με τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, δεν είναι ακόμα σαφές, εάν ο πρόεδρος Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, προκειμένου να συζητήσουν και το εν λόγω θέμα. O σύμβουλος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε ότι θα γίνει συνάντηση με τον Μπάιντεν, ωστόσο από την αμερικανική πλευρά ούτε έχει επιβεβαιωθεί, αλλά ούτε και αποκλείεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news