facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Αντιδρούν ΚΚΕ και Βελόπουλος στην ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική βουλή

Μέσα στην προσεχή εβδομάδα, πιθανότατα Τετάρτη ή Πέμπτη, θα απευθυνθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ως γνωστόν επικοινώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συζήτησαν το θέμα.

Το ενδιαφέρον με την ομιλία του Ουκρανού Προέδρου στην Εθνική Αντιπροσωπεία δεν είναι τόσο αυτή καθ’ αυτή η διαδικτυακή παρουσία του στην ολομέλεια της βουλής —είναι κάτι που το κάνει συστηματικά το τελευταίο διάστημα ο Ζελένσκι, ο οποίος απευθύνεται μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος στα κοινοβούλια των χωρών της Δύσης, σε μια προσπάθεια να κρατά το θέμα της Ουκρανίας ζωντανό και τους νομοθέτες των τρίτων χωρών με αυξημένο ενδιαφέρον για την κρίση.

Για παράδειγμα την Πέμπτη απευθύνθηκε στο Σουηδικό κοινοβούλιο, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε μιλήσει στην Ιταλική Βουλή, στην Κάτω Βουλή της Ιαπωνίας, στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, στο Κοινοβούλιο του Καναδά, στη γερμανική Μπούντεσταγκ και φυσικά στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, στη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το ενδιαφέρον είναι η στάση ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ήδη το ΚΚΕ κατήγγειλε ότι «ο Ζελένσκι εκπροσωπεί μια αντιδραστική κυβέρνηση, που στηρίζεται από το στρατόπεδο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και ευθύνεται, όπως και η Ρωσία, για το δράμα του ουκρανικού λαού. Αυτή η κυβέρνηση εδώ και χρόνια έχει στηρίξει και ενσωματώσει ναζιστικές οργανώσεις, διώκει και φυλακίζει κομμουνιστές, έχει θέσει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας. Είναι προφανής η στάση μας και το ίδιο θα κάναμε αν ερχόταν ο Πούτιν, ο Μπάιντεν κ.λπ.».

Από την πλευρά της η «Ελληνική Λύση» εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς τον Ουκρανό Πρόεδρο για συμφωνία που έχει υπογράψει με την Τουρκία:

«Η Ελληνική Λύση λοιπόν αναμένει με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις του κ. Ζελένσκι για την ισχυρή αμυντική συμφωνία που είχε υπογράψει με την Τουρκία πολύ πριν τον πόλεμο, η οποία στρέφεται κατά των ελληνικών συμφερόντων και της εθνικής μας ασφάλειας, όπως και τις θέσεις του για την συμπεριφορά του ουκρανικού κράτους έναντι της ελληνικής εθνικής μειονότητας», ανέφερε το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) πάντως, η είδηση για την επικείμενη ομιλία του Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο έγινε δεκτή θετικά.

Από την Κουμουνδούρου σημείωσαν πως είναι μια καλή είδηση, υπενθυμίζοντας πως έχουν ταχθεί από την αρχή στο πλευρό του ουκρανικού λαού.

«Θετική κίνηση αλληλεγγύης η πρόσκληση στον πρόεδρο Ζελένσκι να μιλήσει στη βουλή. Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στη διπλωματική προσπάθεια για άμεσο τερματισμό του πολέμου, ως χώρα ειρήνης και ήπιας ισχύος», ανέφερε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος με ανάρτησή του στο Twitter.

Από το ΚΙΝΑΛ επεσήμαναν ότι από την πρώτη στιγμή είχαν στηρίξει την ανθρωπιστική βοήθεια που στάλθηκε στην πληττόμενη από τον πόλεμο χώρα, αλλά και την παροχή στρατιωτικού υλικού.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news