facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πρώτη ποινική δίωξη για προδοσία – «Δεν έγινε ρωσική εισβολή»

Πρώτη ποινική δίωξη για «συνεργασία με τον εχθρό» άσκησαν οι αρχές της Ουκρανίας σε κάτοικο της πόλης Κραματόρσκ. Εάν καταδικαστεί θα κατασχεθούν και τα περιουσιακά του στοιχεία.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, η δίωξη στρέφεται εναντίον ενός κατοίκου του Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, επειδή σε βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok στις 25 Μαρτίου «αρνείται την ένοπλη επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και ζητά δημοσίως να στηριχθούν οι αποφάσεις και οι παράνομες ενέργειες» της Μόσχας.

Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη δίωξη σε πολίτη για «συνεργασία» με τις ρωσικές δυνάμεις, βάσει ενός νέου νόμου που προβλέπει ποινές κάθειρξης έως και 12 ετών για τους «συνεργάτες» του εχθρού.

Ο νέος νόμος που επικυρώθηκε στις 15 Μαρτίου προβλέπει ποινές 10 – 12 ετών κάθειρξης για τους «συνεργάτες του εχθρού» ή για συμμετοχή σε παραστρατιωτικές οργανώσεις ή στις ένοπλες δυνάμεις του. Εκτός από τη φυλάκιση, όσοι καταδικασθούν δεν θα μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα στη δημόσια διοίκηση για διάστημα έως και 15 ετών ενώ θα κατασχεθούν τα περιουσιακά στοιχεία τους.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, τις δύο τελευταίες εβδομάδες εξετάστηκαν συνολικά 151 τέτοιες υποθέσεις.

Οι ουκρανικές αρχές ενέκριναν επίσης έναν νόμο που προβλέπει ποινές φυλάκισης για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών και βίντεο από τις μετακινήσεις των ουκρανικών δυνάμεων, ένας νόμος που ανησυχεί ιδίως τους δημοσιογράφους.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news