facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Επίδομα καυσίμων: Στη Βουλή η τροπολογία – Ποιοι το δικαιούνται

Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την καταβολή του επιδόματος καυσίμων. Το ποσό για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο κυμαίνεται από 40 έως 50 ευρώ ανά όχημα και θα πιστώνεται είτε σε πιστωτική κάρτα είτε σε τραπεζικό λογαριασμό. Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα με εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος καταβολής του επιδόματος καυσίμων που θα έχει ισχύει για τρεις μήνες αρχής γενομένης από τον Απρίλιο. Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα με εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Κάθε όχημα μοτοσυκλέτα ή μοτοποδήλατο μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, και απαραίτητη προϋπόθεση να είναι σε κυκλοφορία, ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Η οικονομική ενίσχυση διαμορφώνεται ως εξής:

α) 50 ευρώ για ιδιοκτήτες οχημάτων και 35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

β) 40 ευρώ για δικαιούχους – ιδιοκτήτες οχημάτων και 30 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται στον δικαιούχο:

α) είτε σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα

β) είτε σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του.

Το ποσό της ενίσχυσης προσαυξάνεται έως 5 ευρώ για τους δικαιούχους που θα επιλέξουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων.

H ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η Ιουλίου του 2022. Υπόλοιπο ποσού στην κάρτα επιστρέφεται στο ελληνικό Δημόσιο.

Από την πλευρά του το βιοτεχνικό επιμελητήριο Αθηνών επιμένει στην πρόταση για μείωση του φόρου κατανάλωσης αλλά και του ΦΠΑ.

Χορηγείται επίσης αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον Απρίλιο στις υπηρεσίες ταξί, συνολικού ύψους διακοσίων (200) ευρώ, για την κάλυψη του αυξημένου κόστους καυσίμων κίνησης των οχημάτων που χρησιμοποιούν, στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news