facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Διαφωνία για το ευρωομόλογο στη Σύνοδο Κορυφής – Πού καταλήγουν για τα μέτρα στην ενέργεια

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται πως διαφωνούν για την έκδοση του ευρωομολόγου για τις δαπάνες που έρχονται ως απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία. Οι 27 της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής πρόκειται να συμφωνήσουν την Πέμπτη να μειώσουν την εξάρτησή τους από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, αν και διχάζονται για το αν θα περιοριστούν οι τιμές του φυσικού αερίου και θα επιβληθούν κυρώσεις στις εισαγωγές πετρελαίου ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο της διήμερης συνόδου κορυφής στις Βερσαλλίες της Γαλλίας, οι ηγέτες αναμένεται να συμφωνήσουν στη σταδιακή κατάργηση του ρωσικού πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα, σύμφωνα με προσχέδιο, το οποίο δεν δίνει ημερομηνία λήξης.

Ένας αξιωματούχος της ΕΕ, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε στο Reuters, ότι ορισμένα κράτη ζητούν το 2030, άλλα το 2027 και μερικά τώρα. Οι ηγέτες θα συμφωνήσουν σε βήματα όπως η αύξηση των εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και η ταχύτερη ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να γίνει η μετάβαση.

Το προσχέδιο συμπερασμάτων της Πέμπτης ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εκπονήσει ένα σχέδιο αυτόν τον μήνα «για να διασφαλίσει την ασφάλεια του εφοδιασμού και τις προσιτές τιμές ενέργειας κατά την επόμενη χειμερινή περίοδο».

Ορισμένες χώρες, μεταδίδει το Reuters, όπως η Γαλλία θέλουν νέο κοινό χρέος της ΕΕ που θα εκδίδεται από κοινού για να μετριαστεί η μετατόπιση από τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας, στον αντίκτυπο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα για την Ουκρανία.

Ωστόσο, η Γερμανία, η Ολλανδία και άλλοι αντιτίθενται σθεναρά σε μια τέτοια κίνηση, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλά ακόμη αχρησιμοποίητα χρήματα στο ταμείο ανάκαμψης, περίπου 800 δισεκατομμυρίων ευρώ της ΕΕ που το μπλοκ ήδη δανείζεται από κοινού.

«Θα χρειαστούμε μια στρατηγική για κοινές ευρωπαϊκές επενδύσεις»

Ερωτηθείς ο Εμανουέλ Μακρόν εάν οι ηγέτες της ΕΕ θα ξεκινήσουν ένα δεύτερο ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ, ο Μακρόν είπε ότι θα προτιμούσε να μιλήσει πρώτα για τους στόχους παρά για τα εργαλεία για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

«Θα χρειαστούμε μια στρατηγική για κοινές ευρωπαϊκές επενδύσεις. Το έχουμε ξεκινήσει με το σχέδιο ανάκαμψης του καλοκαιριού του 2020. Παρεμπιπτόντως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη εν μέρει», πρόσθεσε ο Μακρόν.

Ο Μακρόν είπε επίσης ότι οι ηγέτες θα δώσουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντολή να εκπονήσει μέσα για την προστασία των νοικοκυριών από την αύξηση των τιμών, προσθέτοντας ότι αρκετές τεχνικές προτάσεις βρίσκονται στο στάδιο των εργασιών και θα μπορούσαν να οριστικοποιηθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news